Străzile Oraviței sunt pline de gunoaie! Directorul Ştefan se spală pe mâini!

Sticle, resturi menajere sau moloz, tomberoane pline până la refuz şi câini împrăştiind totul până sub nasul cetăţenilor. Peisajul este dezolant, în timp ce directorul de la Ecologica ridică nepăsător din umeri şi-i acuză pe orăviţeni că sunt necivilizaţi!

Mizeria de nedescris din anumite zone ale Oraviţei deranjează pe toată lumea, mai puţin pe cei care ar trebui să se ocupe de curăţenie. Pentru că mormanele de gunoi cresc de la o zi la alta, presa locală şi cetăţenii au luat atitudine, reţelele sociale fiind pline de fotografii în care e ilustrată bătaia de joc a celor care cer bani pentru pretinse servicii de salubrizare. Despre imaginile de coşmar din oraş am discutat mai întâi cu primarul Dumitru Ursu. „Fotografiile respective sunt realizate în special în weekenduri, când Ecologica nu adună gunoiul. Ecologica este o societate pe acţiuni din care face parte şi Primăria Oraviţa, dar noi nu avem niciun cuvânt de spus acolo. Asta e problema, că nu primăria se ocupă direct de salubrizare, ci Ecologica. Am stat de mai multe ori de vorbă cu directorul de la Ecologica, sper să fie mult mai activi. Eu mă plimb seara prin oraş şi ştiu exact care e situaţia. Avem foarte multe probleme cu curăţenia în oraş, dar şi cu câinii”, a explicat primarul Ursu.
„Asta e educaţia oamenilor!”
Sorin Iacob Ştefan, directorul societăţii Ecologica Oraviţa, cunoaşte foarte bine dimensiunile dezastrului, însă din fotoliul său consideră că e mai oportun să-i ia pe orăviţeni de urechi decât să-şi pună oamenii la treabă. „Cei care sunt cu containerele reprezintă problema primăriei. Eu iau ce e în containere, ce zice legea. Lumea nu plăteşte! Asta e educaţia oamenilor. Nu plătesc, vai şi amar. Aruncă de la geamuri, îţi aruncă gunoiul în cap de la geamuri ăştia de pe la blocuri. Nu ai ce să le faci. Eu acum mă duc şi fac curat, într-o oră e la loc. Nu ai ce să faci, ăştia ni-s noi!”, ne-a spus directorul Ştefan.
Ecologica mătură zilnic!
Chiar aşa de necivilizaţi să fie orăviţenii?! Sorin Iacob Ştefan mai că se jură şi garantează pentru profesionalismul său şi al societăţii pe care o conduce. „Ecologica îşi face treaba, sigur. Eu am zece măturători pe tot oraşul. Zece femei. Una e în concediu, una e bolnavă, ştii cum îi. Asta e, nu avem ce face, ne descurcăm cu ce avem. Niciodată nu sunt mulţumit, se poate şi mai bine, dar asta e, ce să facem, mergem înainte. Reşiţa are 30, 40 sau 50 de măturători, nici nu ştiu câţi are. La Oraviţa se lucrează tot timpul. Toată ziua facem curat, în fiecare zi, absolut în fiecare zi. În special în zona gării, unde sunt blocurile, în oraşul vechi nu sunt probleme”, a mai afirmat Ştefan.
Am revenit la primarul Dumitru Ursu, pentru că, din cele discutate cu directorul Ecologica, e clar că nu există nicio soluţie pentru problema străzilor mizerabile din Oraviţa. „Nu e vorba de oameni necivilizaţi. Din păcate, nu avem o colaborare foarte bună cu cei de la Ecologica. Le-am trimis diferite somaţii, sancţiuni, avertismente, adrese, pentru că nu e normal ce se întâmplă. Probabil vor urma amenzi, nu putem lăsa lucrurile aşa”, a precizat edilul-şef.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649408391100″]

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

foto: voceaoraviţei.ro

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/