Străzile din Timișoara, stropite pentru scăderea temperaturii și curățarea de praf

stropire strazi
STPT job 1000x200

Primăria Timișoara a luat decizia de a stropi cu apă și a spăla străzile cu trafic intens în zilele cu temperaturi caniculare. Asta cu scopul scăderii temperaturii de la nivelul asfaltului și pentru curățarea de praf.

Pe străzile cu trafic intens din Timișoara pot fi văzute, în zilele cu temperaturi caniculare, utilaje specializate pentru stropire și spălare ale firmei de salubrizare Brantner.

Conform graficelor aprobate, începând cu data de 1 iunie, lucrările de stropire cu apă și spălare a carosabilului sunt prevăzute ca și acțiune separată pentru perioada verii, în zilele cu temperaturi crescute și caniculare pentru scăderea temperaturii de la nivelul asfaltului și diminuarea disconfortului termic, precum și pentru curățarea de praf care se poate antrena în aer”, a informat Primăria Timișoara.

Concret, sunt stabilite trei trasee principale care traversează orașul și care cuprind 75 de străzi, în cea mai mare parte artere principale, dar și străzi conexe, cu suprafața totală de 394.904 mp.

De asemenea, continuă și celelalte acțiuni curente, precum măturarea străzilor mai mici, curățarea prin spălare cu presiune în zonele pietonale, decongestionarea de strat de praf întărit și alte reziduuri a liniilor de tramvai.

În situații speciale, după furtuni cu debit mare de apă și vânt puternic, echipele de salubrizare își concentrează eforturile pe zonele afectate. În perioada următoare vor fi stabilite traseele pentru spălări la rigole care să îndepărteze stratul de praf care se depune în zona acestora, diminuând posibilitate de colmatare a conductelor atunci când debitul mare de apă antrenează reziduurile din proximitate”, a detaliat Primăria Timișoara.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/