Festivalul Etniilor se întoarce la Muzeul Satului. Invitați în recital vor fi Vasile Conea, Otilia Duma și Formația Doru Țăranu

dsc 0926
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș îi invită pe timișoreni la una dintre cele mai colorate și pitorești sărbători a Banatului. Festivalul Etniilor, ediția a XXI-a, va avea loc duminică, în 5 iunie, de la ora 17, la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

Festivalul celebrează multiculturalitatea ce definește Banatul prin intermediul obiceiurilor și tradițiilor etniilor sârbă, germană, maghiară, bulgară, slovacă, rromă, evreiască, ucraineană, cehă și aromână. Acestea vor etala frumusețea costumelor populare și vor aduce pe scena Muzeului Satului Bănățean cântece și dansuri ce reconstituie spiritul bunei trăiri împreună.

Invitați în recital sunt Vasile Conea, Otilia Duma și Formația Doru Țăranu.

Originar din Ciacova, județul Timiș, Vasile Conea reprezintă cântecul bănățean în tot ceea ce are el mai frumos și autentic, timbrul său inconfundabil este o adevărată marcă a folclorului românesc, iar publicul său simte fiecare notă izvorând direct din suflet. Artistul este cunoscut drept  „regele doinelor” , cântecele sale alinând dorul românilor de pretutindeni. El are în repertoriu peste 400 de melodii, 27 de casete, DVD-uri și discuri, aparițiile sale scenice fiind mereu  evenimente memorabile.

stiri si publicitate casino herculane by sungarden stiri si publicitate gif card de energie dacus 1000x100
publicitate in Stiri de Timisoara si Resita gif card de energie dacus 1000x100

Otilia Duma este o foarte apreciată interpretă  din zona Banatului. Și-a început cariera artistică la 18 ani. A urmat Facultatea de Litere. Este absolventă a Școlii de Arte din Timișoara, clasa de canto – muzică populară – profesor Carmen Popovici Dumbravă. A colaborat cu Ansamblul Profesionist Banatul și a lansat peste 100 de melodii populare.

Doru Țăranu este un instrumentist valoros care a colaborat cu cele mai cunoscute voci ale folclorului bănățean și a contribuit la lansarea  multor  tineri artiști bănățeni. A colaborat cu Ansamblul Profesionist Banatul și a lansat peste 50 de CD-uri cu muzică populară împreună cu artiști consacrați.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean și este finanțat de Consiliul Județean Timiș. Intrarea este liberă.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/