Străzile din Caransebeș asfaltate de mântuială! Contractul se achită după recepția lucrărilor

Primarul Felix Borcean nu este mulțumit de lucrările de asfaltare realizate în municipiul Caransebeș. Ba mai mult, deși a avut la dispoziție timp suficient pentru asfaltări, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale, firma a stagnat lucrările „la comandă politică”, acuză edilul Caransebeșului.

Felix Borcean a avut o întâlnire cu reprezentații firmei constructoare, care au adus justificări nefondate, din punctul său de vedere pentru proasta calitate a lucrărilor, una dintre ele chiar în fața blocului unde locuiește edilul Caransebeșului:

Nu sunt mulțumit de lucrări, decât într-o proporție foarte mică, sunt câteva străzi care au fost lucrate bine, nu foarte bine, doar bine și aici s-ar încadra Dâlma. În rest există probleme pe aproape toate străzile care au fost asfaltate și evident că nu am achitat decât jumătate din valoarea constractului. Reprezentanții Primăriei împreună cu cei ai firmei care a executat lucrările s-au deplasat pe toate străzile și au tras conscluziile necesare. Plata nu o vom face integral decât atunci când vor fi făcute așa cum trebuie aceste lucrări. Ce să spun acum, că la mine, în zonă e cea mai proastă lucrare, chiar în fața blocului au început un tronson și s-au oprit, mai erau vreo 10 metri și ce s-a făcut, s-a executat prost. Ei au argumentat faptul că i-a prins frigul cu asfalt adus de la 70 de km distanță, iar eu le-am spus că în Reșița se lucrează și noaptea, nu e problema noastră că nu te încadrezi în niște termeni contractuali pe care tu, ca firmă i-ai acceptat la semnarea contractului.”, a spus Felix Borcean.

Edilul a mai adăugat că s-au pierdut foarte multe zile bune de lucru în perioada campaniei electorale, când el a fost înlăturat de la conducerea Primăriei, tocmai ca să nu fie trecute lucrările la realizările primarului:

Acest contract a fost semnat la începutul lui august, aveau timp, dar știu că s-au oprit, lucru recunoscut de ei, pentru că li s-a impus stoparea lucrărilor în preajma campaniei electorale, motivele fiind evidente. Eu dacă eram în locul lor nu le-aș fi oprit, pentru că dacă tot se plimbau atunci liberalii cu domnul Ștefan, cu Andra Pleșa cu Luminița Verdeș, puteau spune atunci că uite noi facem…, primarul este suspendant! Nu au folosit acest lucru în campanie și au greșit, dar au stopat lucrările, au primit ordin să înceteze lucrările. Oamenii au încercat să recupereze din timp, dar uite că lucrările încetinite sunt și proaste. Eu am procedat cu ei corect nu au fost «ciupiți» în niciun fel, nu au fost puși să facă tot felul de chestii care se fac în astfel de contracte, au fost aleși prin licitație în mod corect și cu toate astea cineva a intervenit să se oprească. Le-am spus că au dat dovadă de neseriozitate, nu contează că s-au nimerit în perioada de campanie electorală, misiunea lor era să-și îndeplinească sarcinile din contract nu să aplece urechea la unul sau la altul.”, a declarat primarul Felix Borcean, supărat pe firma din județul Timiș executantă a lucrărilor de asfaltare, a unor străzi din municipiul Caransebeș.

Lucrările sunt finalizate în proprorție de 90%, dar, până când nu vor fi remediate problemele, Primăria nu va achita întregul contract.