Străzile din Caransebeș, acoperite cu zăpadă. Să ne așteptăm la ce este mai rău?!

Doar vremea poate ajuta Caransebeșul după ce inițial l-a încurcat. Potrivit consilierului local Florin Bogdea, municipalitatea nu are capacitatea de a efectua lucrările de deszăpezire pe străzile orașului. Acesta a făcut un experiment în momentul când ninsorile cădeau abundent peste urbea de pe Timiș și Sebeș și a constatat că Serviciul de Întreținere și Reparații Străzi este neputincios.

Consilierul Local Florin Bogdea, liderul grupului PSD din Consiliu, ne-a precizat că a telefonat primarului Felix Borcean pentru a se lua măsuri de deszăpezire și acesta i-a spus că se va ocupa imediat. „Sunt conștient că nu prea ai ce să faci când ninge încontinuu, dar de aici până la a nu face nimic e cale lungă. Am fost și la SPIR, paznicul mi-a zis că sunt doar două utilaje și acelea obosite. După ce am vorbit cu șeful de la SPIR, Ion Gheorghe Ștefan, acesta a spus că se descurcă cu utilajele din dotare și de banii alocați, după care a menționat că nu poate face față, însă ce am prefera, să dăm bani mulți unei firme de deszăpezire?”, menționează Florin Bogdea.

L-am sunat din nou, pe domnul inginer și mi-a spus că e la garaj și încarcă material antiderapant. ..gospodar om să mergem la garaj să-l ajutăm

Gepostet von Bogdea Constantin Florin am Montag, 19. März 2018

La postările sale au venit imediat și comentariile pro și contra:

Sorin Olaru: „Iarna nu-i ca vara…”; Corduneanu Marian: „Felicitări domnule Bogdea pentru inițiativa dumneavoastră. Asta înseamnă să fii consilier și să te preocupe situația orașului, iar în legătură cu mesajul primit ar fi fost corect sa-ti ceri scuze ca poate l-ai trezit din ce, nu știu? Jenant răspuns din partea unui angajat al primăriei”; Stefan Florentin Bogdan: „dacă tu erai primar, probabil Felix Borean ar fi fost în mașină și filma. Este doar un joc de-a șoarecele și pisica între politicieni și tot oamenii de rând au de suferit. Intr-un final politicienii merg împreună la un șpriț și treburile sunt rezolvate” – sunt doar câteva dintre comentariile de pe pagina consilierului Florin Bogdea.

„Noi am efectuat lucrări de deszăpezire până astă noapte la ora 3.00, am consumat aproape 60 de tone de material antiderapant. Să nu se aștepte nimeni că poți interveni imediat atunci când ninge încontinuu, pentru că nu are efect și nici nu putem interveni cu cele două autoutilitare concomitent pe toți cei 64 de km de străzi. Astă noapte nu s-au înregistrat decât minus 2 grade maxim, însă în această noapte și mâine noapte vor fi temperaturi de minus 4 grade și vom fi pregătiți să intervenim în funcție de posibilități”, ne-a menționat inginerul Ion Gheorghe Ștefan.