Strălucirea Perlei Banatului, redată cu bani europeni!

Alte 15 milioane de lei sunt cheltuiți în Băile Herculane din fonduri atrase prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în scopul dezvoltării turismului balnear.

Primarul Cristian Miclău și echipa sa din Primăria Băile Herculane au gândit o strategie privind conservarea și valorificarea patrimoniului natural și construit pentru dezvoltarea turismului în milenara stațiune, iar ADR Vest se dovedește încă o dată a fi partenerul perfect în astfel de inițiative. Cele două instituții au făcut posibilă obținerea finanțării pentru revitalizarea stațiunii prin realizarea de investiții în infrastructura rutieră existentă și promovarea obiectivelor turistice și a stațiunii propriu-zise pentru atragerea unui număr cât mai mare de turiști în vederea dezvoltării economice a zonei și creșterii nivelului de trai al populației.

„Investiția cuprinde șase obiective care vor fi reabilitate/ modernizate: Strada Mihai Eminescu – Piața 1 Mai, Strada Piața Hercules, Podul Pecinișca 1, Podul Pecinișca 2, Podul de beton și Parcul Vicol. Contractul de execuție este în derulare, realizându-se un progres al lucrărilor de 50%. Până în prezent s-a intervenit în zonele Strada Mihai Eminescu – Piața 1 Mai, Piața Hercules și Parcul Vicol, unde au avut loc lucrări de reabilitare/ modernizare a infrastructurii rutiere, inclusiv la partea de utilități și s-au refăcut sau creat noi spații verzi – s-au realizat plantări și lucrări de gazonare, alei, foișoare, pergole, sisteme de irigații, etc.”, a anunță instituția condusă de Sorin Maxim.

leader board 728 x 90 px

Valoarea totală a investiției este de peste 15,4 milioane lei, din care 15,1 milioane lei finanțare nerambursabilă, prin #Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului. „Se dorește creșterea atractivității și îmbunătățirea imaginii stațiunii turistice Băile Herculane, prin dezvoltarea infrastructurii rutiere și de turism, precum și activități de promovare, dar și creșterea numărului mediu de salariați din stațiune.”, a mai amintit ADR Vest.

În paralel cu aceste investiții, primarul Miclău a lucrat cu specialiști ai Facultății de Arhitectură din Timișoara la întocmirea unui Plan Urbanistic care să interzică haosul și kitsch-ul în stațiune.