Străini înghesuiți sub bancheta unui autoturism, descoperiți de polițiștii de frontieră. Cât au plătit ca să părăsească țara?

Polițiștii de frontieră de la Cruceni au depistat ascunși sub bancheta unui autoturism 10 cetățeni afgani care încercau să treacă frontiera ilegal. Autoritățile îi anchetează acum pentru trecere frauduloasă a frontierei, iar șoferul care îi transporta va fi tras la răspundere pentru trafic de migranți. 

Migranții au fost descoperiți luni, în jurul orei 8, între localitățile Cenei și Uivar. Ei se aflau în mașina condusă de un român de 41 de ani.

„În urma verificării mijlocului de transport, poliţiștii de frontieră au constatat ca banchetele din spate erau scoase, iar in interior se mai aflau alte 10 persoane, cetăţeni străini. Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, cetăţenii străini, toţi bărbaţi, precum şi şoferul şi pasagerul autovehiculului au fost conduşi la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni afgani şi au vârste cuprinse între 14 şi 23 de ani. De asemenea, şoferul român a declarat că urma să transporte grupul de afgani până în Timişoara, în schimbul unor sume cuprinse între 500 de euro, destinaţia finală a acestora fiind ţări din vestul Europei.”, se arată într-un comunicat al polițiștilor de frontieră.

leader board 728 x 90 px

Cetățenii afgani sunt cercetați pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar şoferul mijlocului de transport – pentru trafic de migranţi.

Foto: politiadefrontiera.ro