Strada intră în politică! Partidul născut din rândul protestatarilor a fost înscris la Tribunal!

banner publicitar

Sutele de mii de oameni care au ieșit în stradă în întreaga țară au de acum propriul partid. Cei care l-au înființat nu au mai făcut politică, dar sunt convinși că numai așa nemulțumirile lor se vor face auzite.

Formațiunea politică Alianţa Strada s-a înscris la Tribunal, susţinând că va aduce pe scena politică mesajele celor care au protestat în Piața Victoriei din București și în țară.

„Formațiunea politică Alianţa Strada s-a înscris la Tribunal. De astăzi, strada intră în politică! Alianța Strada este un partid nou ce își propune să devină proiecția în spațiul politic românesc a mesajelor sutelor de mii de oameni ce au protestat spontan, în Piața Victoriei din București și în întreaga țară, împotriva abuzurilor actualei clase politice aflată la putere”, potrivit unui comunicat transmis de Comitetul Interimar al partidului.

Membrii fondatori ai Alianței Strada – Alexandra Otilia Tudoran, Marilena Piucă, Sorin Alexandru Șontea, Lucian Piucă – susţin că nu au mai făcut până acum politică, „în afara «politicii» de a revendica pașnic, din 1989 și până acum, dreptul românilor la o viață decentă și de a susține din stradă și principiile Declarației de la Timișoara și ale Declarației de la București”.
„Venim din stradă, dintre acești oameni minunați ce își doresc o Românie corectă, onestă, morală, cu o justiție liberă și independentă. Avem principii simple, dar împărtășite de milioanele de cetățeni ce vor veni, cu siguranță, alături de noi: patriotism, moralitate și competență! (…) Va fi victoria oamenilor obișnuiți, cei al căror glas nu se aude suficient de tare în Parlament!”, susţin membrii Comitetului Interimar al Alianței Strada, potrivit sursei citate.

În luna martie, formaţiunea şi-a înregistrat numele şi sigla, anunţând că va depune la Tribunalul Bucureşti actele necesare pentru înfiinţarea unui partid „născut din rândul protestatarilor”.

La protestele din luna februarie, aproximativ 1.000 de cărășeni și-au exprimat nemulțumirile în stradă.