Strada Fără Nume Timișoara, depozit de deșeuri în loc de cultură

deseuri strada fara nume timisoara (1)

Strada Fără Nume din centrul Timișoarei a fost transformată în depozit de deșeuri în loc să găzduiască evenimente culturale.

Mica străduță pietruită dintre Piața Sfântul Gheorghe și Piața Libertății, unde în trecut anticarii vindeau cărți, este plină de tomberoanele restaurantelor. Mai mult, sacii cu deșeuri i-am găsit depozitați pe jos.

Am cerut lămuriri autorităților, iar polițiștii locali au efectuat un control la sesizarea Express de Banat.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au efectuat verificări la fața locului, aplicând localului Whisper sancțiune de 2.500 lei, conform HCL 371/2007, cu impunerea de măsuri pentru remedierea situației, inclusiv solicitarea de pubele în plus pentru a nu se mai crea astfel de probleme în viitor”, ne-au transmis polițiștii.

După ce tot centrul istoric a fost reabilitat, autoritățile spuneau că Strada Fără Nume va deveni loc de evenimente culturale. Ideea s-a păstrat și în anul Capitalei Europene a Culturii.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Strada Fără Nume este un proiect care susține cercetarea artistică și dezvoltarea abilităților artiștilor prin activități de coproducție, cooperare, interdisciplinaritate și schimb de experiență în domeniul muzical și literar, precum și de mediere și incluziune culturală. Proiectul propune activarea spațiului liber urban, aducând muzica jazz și poezia performativă în piețele centrale, spații alternative și în cartierele Timișoarei”, se arată pe pagina Centrului de Proiecte.

Însă un singur eveniment nu a schimbat obiceiul restaurantelor din zonă de a depozita aici deșeuri. Problema este că nici nu există un loc special amenajat pentru asta.

strada fara nume timisoara deseuri

publicitate si promovare online banner maxagro