Strada Cluj: blocajele în trafic, optimismul consilierilor primarilor și contrastul dintre postări și realitate

În ultima lună, circulația de pe străzile Arieș și Cluj a fost afectată de diversele lucrări, fie de asfaltare, fie de trecere a cablurilor în subteran, dar și din cauza modificărilor regulilor de circulație. Timișorenii se plâng că sensul unic al Străzii Cluj, pe direcția înspre sudul orașului, și circulația pe sens opus, mutată pe Aleea FC Ripensia, nu reprezintă o soluție, în ciuda postărilor optimiste ale lui Cătălin Iapă, consilierul primarului Robu.

Deranjat că alte publicații timișorene au scris de blocajele de pe cele două artere, Cătălin Iapă a scris pe pagina sa de Facebook că el a luat într-o dimineață troleibuzul 16 din zona Soarelui pentru a ajunge la serviciu, la primărie, și s-a circulat optim. „Am mers săptămâna trecută de acasă la primărie cu transportul în comun, cu troleibuzul 16, din Soarelui în centru, într-o zi ploioasă, de dimineață. Am testat, astfel, noul traseu care trece acum prin mijlocul complexului studențesc, pe Strada Ripensia. Am făcut în 25 de minute acest traseu, în contextul aglomerației de dimineață din jurul orei 8. În contextul amenajărilor de pe Strada Arieș, per total, mijloacele de transport în comun fac traseul în timp mai scurt, pentru că nu mai sunt cozi de mașini pe Strada Cluj, chiar dacă pe Strada Ripensia circulația e mai intensă de dimineață. Pentru a se rezolva și această problemă, vom amenaja pe Strada Ripensia încă o bandă suplimentară care va fi dedicată transportului în comun”, susține Cătălin Iapă.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Reporterul Express de Banat a avut un drum miercuri seara, în jurul orei 17.45, de la Poșta Mare până la Strada Cluj, în drum spre stadionul de fotbal. Strada Cluj era plină de mașini, iar troleibuzul a lăsat călătorii pe a doua bandă, deoarece nu a mai putut ajunge în refugiul stației pentru călători. E de menționat că miercuri seara, la ora 18, în teorie, ultima zi cu lucrări în zonă, asfaltul era tăiat pe o parte, iar pe unele porțiuni, erau indicatoare ce obligau șoferii să vireze pe altă bandă. Călătoria a durat peste un sfert de oră, deși este vorba de doar trei stații.

Gravitatea situației apare pentru că în zonă e Spitalul Județean de Urgență, iar multe salvări sunt prinse în aceste blocaje.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/