STPT dă asigurări că a remediat problemele constatate de inspectorii OPC, după amenda pentru mizerie

firobuz

Inspectorii Oficiului pentru Protecția Consumatorilor au amendat Societatea de Transport Public din Timișoara, la finalul lunii martie, în urma unui control făcut în mijloacele de transport în comun în care au găsit scaune murdare, covoare și scaune rupte în autobuze și troleibuze. Reprezentanții STPT dau asigurări că au remediat în două zile de la primirea procesului-verbal toate neregulile constatate. 

Controlul a avut ca scop verificarea curățeniei în mijloacele de transport în comun și punctualitatea în stații. Inspectorii OPC au găsit scaune murdare, covoare cauciucate din troleibuze rupte și scaune rupte în autobuzele articulate. Subprefectul Sorin Ionescu a anunțat că, în urma controlului, STPT a fost amendată cu 10.000 de lei.

„Operatorul economic a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea condițiilor igienice cu amendă în valoare de 10.000 lei. Sper ca această sancțiune să le reamintească celor de la STPT de faptul că au obligația de a transporta călătorii în cele mai bune condiții. Și să nu uităm de faptul că din prima zi a acestui an tarifele biletelor și a abonamentelor aproape s-au dublat.”, a anunțat subprefectul Sorin Ionescu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În replică, cei de la STPT susțin că toate problemele constatate au fost remediate în două zile de la data primirii procesului-verbal, amenda fiind de 10.000 lei sau 1.000 lei (jumătate din minimum), achitabilă în 15 zile.

„În ultimele șase luni au fost curățate scaunele din toate cele 30 de tramvaie Armonia, au fost schimbate o parte din scaunele rupte din autobuzele articulate și au fost polisate exterior toate autobuzele și troleibuzele. Această acțiune va continua și în perioada următoare. Pentru menținerea curățeniei din mijloacele de transport în comun sunt efectuate acțiuni de curățenie și igienizare în fiecare zi. Din momentul preluării mandatului de director general provizoriu de către Patriciu Rușeț a început curățarea scaunelor din mijloacele de transport în comun cu o firmă specializată, au fost înlocuite scaunele rupte și au avut loc mai multe acțiuni pentru îmbunătățirea curățeniei. Suntem conștienți de importanța curățeniei din mijloacele de transport în comun, motiv pentru care acțiunile de igienizare și curățenie vor primi o atenție mult mai mare din partea conducerii societății.”, au transmis reprezentanții STPT.

banner 970 x 250