„Stop, resetăm tot!”. Curățenie printre șpăgari și sprijin pentru medicii care merită

untitled design set 970x90 px

Noul manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș promite că va produce proiecte fără niciun cost pentru întocmirea documentației. În plus, face deja demersuri pentru construirea unor locuințe destinate medicilor tineri. Și chiar dacă îi laudă pe unii dintre noii săi colegi, nu uită să îi mustre pe cei care iau șpagă.

Costurile pentru realizarea proiectului până la implementare vor fi suportate de către firma de consultanță și în cazul aprobării proiectului abia atunci va lua comisionul.

Este o firmă de consultanță cu care eu am colaborat și la Spitalul din Orșova. Costurile vor fi în funcție de aprobarea proiectului și până la sfârșitul lunii decembrie avem de renovat și dotat cu aparatură tot etajul 7 care înseamnă bloc operator cu ATI și cu mai multe săli de operații pentru că în februarie 2020 se vor deschide Axele pentru accesarea de fonduri europene. Anul trecut a fost Axa 831 pentru dotarea spitalelor și a ambulatoriului, Ministerul Dezvoltării are foarte mulți bani pentru spitale, doar să faci proiecte”, ne-a declarat managerul spitalului Adrian Cican.

Managerul unității medicale a mai solicitat Primăriei Caransebeș să întocmească 4 documente DALI (Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) pentru construirea de locuințe pentru tinerii medici specialiști. Trebuie făcut un studiu de pre-fezabilitate, o rectificare bugetară pentru investiții noi în acest an, fără niciun ban, iar de anul viitor intră în procedură pentru că sunt bani la Ministerul Dezvoltării. Adrian Cican spune că are tot sprijinul primarul Felix Borcean pentru acest proiect pentru care vor merge împreună la București săptămâna aceasta.

publicitate ziar expresb 1000x100

De asemenea, din aceste zile au început lucrările de reabilitare a 4 saloane de la Secția de Pediatrie și din 18 noiembrie Secția de Ginecologie intră în reabilitare cu fonduri obținute de medici din donații.

Vreau să vă spun că în spital există personal medical și auxiliar nemaipomenit. Cu toate astea eu am fost informat că în acel spital s-a luat șpagă și îmi asum aceste declarații. Nu trebuie să se supere medicii, lucrurile acestea au existat, ele nu au fost inventate la Caransebeș, dar eu am spus așa la întâlnirea pe care am avut-o cu primarul și medicii la spital STOP, resetăm tot. Pentru pacient nu este în regulă, pentru că acum am avut un caz în care un tânăr mi-a spus că tatăl lui nu a putut fi salvat la spital pentru că un medic din unitate i-a cerut șpagă. Eu nu dau numele acestui medic, însă vă garantez că voi avea o discuție cu el”, ne-a precizat managerul spitalului din Caransebeș, Adrian Cican, prezent în redacția Express de Banat.