STOP pensii speciale! „Ne dorim o Românie a normalilor, nu a specialilor”

plujar cocar
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

USR a lansat săptămâna aceasta o nouă campanie de strângere de semnături, de această dată pentru stoparea pensiilor speciale. Liderii uniunii spun că încăpățânarea de a menține aceste venituri poate duce la pierderea a miliarde de euro.

USR a lansat miercuri-seară campania „STOP pensii speciale”. Aceasta se derulează online, dar în scurt timp membrii USR vor merge fizic la români pentru a le prezenta riscurile menținerii acestor venituri și pentru a aduna semnături. Cei care doresc eliminarea acestor pensii pot semna petiția și online, pe pagina https://stoppensiispeciale.ro/.

„De ce trebuie să stopăm pensiile speciale? Pentru că noi ne dorim, în primul rând, o Românie a normalilor, nu o Românie a specialilor. Ne dorim o Românie în care să se facă investiții. Este de noaptea minții faptul că avem la îndemână programul PNRR preaprobat și noi riscăm să pierdem peste 3 miliarde de euro din cauza încăpățânării coaliției lui Klaus Iohannis să elimine pensiile speciale. Practic, ce au făcut ei este o impozitare a pensiilor speciale, nicidecum o eliminare a lor și acest lucru nu va păcăli cu siguranță Comisia Europeană.”, a explicat liderul USR Caraș-Severin, Andrei Plujar, într-o recentă conferință de presă.

USR vrea doar pensii bazate pe contributivitate, considerând că prin eliminarea pensiilor speciale nu va scădea numărul de angajați ai sistemelor privilegiate. „Riscăm să pierdem undeva la 3,2 miliarde de euro, bani care s-ar putea folosi pentru autostrăzi, spitale, educație. Acest lucru este inacceptabil. USR va fi întotdeauna împotriva acestui tip de pensii. Noi milităm pentru pensii acordate pe bază de contributivitate. Ei au motivat la momentul respectiv că se vor pierde o serie de militari activi care apără țara, precum și magistrați. Aceste două declarații sunt minciuni. În primul rând că militarii activi au contributivitate la momentul ăsta și nu sunt afectați deloc de aceste pensii, iar magistrații urmează să încaseze respectivele pensii începând cu vârsta de 65 de ani. Cine dorește să iasă mai devreme la pensie va trebui să aștepte vârsta de 65 de ani pentru a încasa sumele respective.”, a precizat Dragan Cocar, președintele USR Reșița.

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Cei doi lideri USR din Caraș-Severin spun că circa 700 de milioane de euro din cei 3 miliarde urmau să meargă spre educație, 338 de milioane de euro – pentru realizarea a 10 campusuri profesionale integrate noi-nouțe. Se dorea modernizarea școlilor profesionale astfel încât elevii care doresc să parcurgă o școală duală sau profesională să poată să învețe pe utilaje și pe tehnologii actuale și să iasă din aceste școli pregătiți pentru piața forței de muncă. „Credeți că în România educată a lui Klaus Iohannis era importantă această investiție, având în vedere că România ocupă locul 1 în Europa la analfabeți funcționali? (…) Eu cred că noi nu ne putem juca cu pierderea unor asemenea sume în contextul economic global. Este vital să aducem bani în investiții. Or noi ce facem? Riscăm pentru câțiva speciali viitorul unei Românii normale.”, a declarat Andrei Plujar.

La nivel național sunt circa 175.000 de pensii speciale, un număr destul de scăzut, care denotă că interesul în privința acestor venituri este altul. „Nu sunt mulți la nivel de țară și suma nu este atât de mare și din acest motiv nu înțelegem încăpățânarea Guvernului de a pune în balanță 3 miliarde de euro cu 175.000 de pensii speciale plătite lunar. Pentru că este o coaliție formată preponderent din speciali. Foarte mulți membri ai Guvernului au pensii speciale, în fruntea Guvernului este un pensionar special. O fi domnul Ciucă general, dar pensia la care a ieșit în niciun caz nu este calculată pe bază de contributivitate. Să nu mai vorbim, cumulează o pensie specială exorbitantă cu un salariu la fel de mare. Asta este o altă discuție.”, a mai spus Plujar.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/