„Județul Caraș-Severin este liniștit și sigur”

În urma bilanțului pe anul 2012, Inspectoratul de Poliție Județean se mândrește cu un județ mai liniștit și cu mai puține evenimente decât în anii precedenți. Deși recunoscut la nivel național ca un județ sigur, lupta oamenilor legii nu este pentru merite ci pentru liniștea cărășenilor.

După un an plin din punctul de vedere al acțiunilor oamenilor legii, poliția județului Caraș-Severin se poate mândri cu faptul că a făcut față cu brio tuturor evenimentelor apărute și a celor programate în scopul prevenirii cetățenilor cu privire la anumite pericole sau sancțiuni. „Am apreciat în cadrul bilanțului că activitatea poliției a fost una deosebită. Județul Caraș-Severin este unul liniștit și sigur. Avem rezultate excelente în aproape toate domeniile de activitate și s-au observat scăderi semnificative în rândul accidentelor rutiere, a victimelor în urma acestora, la nivelul infracționalității stradale și în ceea ce privește numărul infracțiunilor cu violență”, precizează comisarul șef dr. Grigore Stolojescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

O singură categorie de infracțiuni a avut o creștere pe parcursul anului trecut, este vorba despre infracțiunile de furt, care au fost mai numeroase decât în anii precedenți. „Principala neîmplinire a anului trecut o reprezintă creșterea infracțiunilor de furt, care totuși este mult sub media din alte județe”, mai adaugă șeful Inspectoratului de Poliție Județean.

Deși județul Caraș-Severin este considerat la nivel național printre cele mai sigure, acțiunea poliției județene nu se realizează în scopul obținerii de merite ci doar în slujba  și pentru siguranța cetățenilor: „Nu așteptăm felicitările cuiva ca să ne facem treaba, noi facem pentru liniștea cetățenilor”, a declarat în cadrul conferinței de presă comisarul șef dr. Grigore Stolojescu.