Oamenii de afaceri pot investi în zona Secu!

Administraţia locală din Reşiţa intenţionează să schimbe aspectul singurei zone din municipiu pe care o avea în vizorul investiţional de mai multă vreme. Oficialii vor realiza licitaţia pentru amenajarea platoului Secu săptămâna aceasta.

Municipalitatea reşiţeană aşteaptă investitori care să creeze o nouă zonă de agrement în oraș. De altfel, ofertanţii se pot prezenta joi, 26 septembrie, la sediul primăriei, unde va avea loc licitaţia publică pentru concensionarea unui lot de teren în suprafaţă de peste 45.000 de metri pătraţi, situat în Reşiţa. Este vorba de platoul Secu, zonă care necesită a fi reabilitată şi amenajată.

,,Am avut întâlnire cu domnul Vintilă, unul dintre acţionarii importanţi ai SC Turist Semenic, şi totul a decurs bine, am avut parte de o disponibilitate foarte bună din partea dânsului. Am simţit ajutorul lui, pentru că în două ore am primit acordul vizavi de platoul Secu, acesta nemaiavând niciun fel de pretenţii. Ne-a dat posibilitatea să facem noi măsurători, pentru a prelua terenul necesar. În urma parcurgerii celorlalte etape, mă refer la lucrările de cadastru, cred că şi acest impas a fost trecut”, a declarat primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu.

Instrucţiuni pentru ofertanţi

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, ofertele pentru licitaţie se pot depune până mâine, la ora 14, la sediul Direcţiei pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al municipiului Reşiţa, din cadrul Blocului 800. Terenul scos la licitaţie, cu o suprafaţă de 45. 498 de metri pătraţi, va fi concesionat prin negociere directă. Preţul minim de pornire este contravaloarea în lei a 0, 10 euro/mp/an. În cazul în care la licitaţie nu se vor prezenta cel puţin trei ofertanţi, aceasta va fi amânată pentru o altă dată.

Societatea Turist Semenic este în proprietatea omului de afaceri Gruia Stoica. Acesta deține și mai multe hoteluri lăsate în paragină pe Muntele Semenic. Administrația locală a încercat în repetate rânduri să poarte discuții cu reprezentanții firmei pentru platoul Secu, însă în zadar. În cele din urmă, problema pare a fi rezolvată. Rămâne de văzut dacă oamenii de afaceri din oraș sunt interesați să dezvolte o afacere la șură sau dacă platoul va rămâne în continuare degradat.