Stocurile de medicamente antivirale și accesul limitat al vizitatorilor încearcă să țină gripa departe de Spitalul Orășenesc Moldova Nouă!

Virusul gripal, favorizat de perioada rece din an, este subiectul de maxim interes pentru întreaga populație a României, mai ales că, în ultimele săptămâni, 67 de decese au fost înregistrate având drept cauză gripa. În ciuda faptului că în unele zone ale țării virusul circulă cu rapiditate (partea de sud și sud-est), totuși, există spitale de porțile cărora virusul nu a reușit să treacă.

Printre unitățile spitalicești ferite, până în momentul de față, de instituirea virusului gripal se numără și Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, confirmarea acestui lucru venind de la managerul spitalului, Sebastian Pătroi, care a declarat pentru expressdebanat.ro: „Nu există persoane internate în spital pe această temă! Datorită acestui fapt, nu putem vorbi nici despre deces în acest sens. În schimb, dacă ne vom confrunta cu situația în care pacienții să contacteze virusul, există posibilitatea de izolare a acestora în saloane, pentru a nu-i contamina pe cei internați cu alte tipuri de afecțiuni”.

Întrebat dacă, spre exemplu, în cazul unei epidemii de gripă, spitalul de la malul Dunării are suficiente locuri pentru pacienți, Pătroi oferă următoare explicație: „Conform instrucțiunilor Ministerului Sănătății, pacienții cu tablou clinic compatibil cu gripa vor fi transferați la o secție sau un spital de boli infecțioase, iar, în caz de imposibilitate, vor fi asigurate paturi pentru aceste cazuri”.

În ciuda faptului că, până la momentul actual, unitatea spitalicească nu a înregistrat cazuri de gripă, totuși, au fost instituite câteva măsuri de prevenire a acesteia. „A fost limitat accesul vizitatorilor, iar, la intrare, se distribuie măști de unică folosință, au fost puse afișe prin care vizitatorii sunt îndemnați, inclusiv prin simboluri, să poarte masca și să se spele pe mâini. Se face triajul epidemiologic al personalului medical, a fost refăcut stocul de antiseptice și dezinfectante pentru ca aprovizionarea suplimentară a secțiilor și compartimentelor să poată fi făcută imediat”, anunță managerul.

Mai mult decât atât, reprezentanții unității medicale subliniază că: „Au fost comandate medicamente antivirale pentru instituirea imediată a tratamentului, în cazul pacienților suspecți de gripă, care vor fi transferați la spitalul/secția de boli infecțioase, precum și a tratamentului profilactic la personalul care i-a îngrijit și a eventualilor pacienți care au fost internați în același salon”.

Totodată, la Moldova Nouă nu există riscul ca pacienții internați cu un anumit diagnostic să contacteze, spre exemplu, virusul gripal de la personalul medical, întrucât „întregul personal al spitalului a primit vaccinul în luna noiembrie, anul trecut”.

În același timp, am vrut să aflăm de la managerul spitalului dacă, în ultimii ani, unitatea medicală din care face parte s-a confruntat cu epidemii de gripă? Cu privire la această situație, Pătroi concluzionează: „Virozele respiratorii sunt afecțiuni sezoniere, iar epidemii de gripă nu au fost în ultimii ani, datorită faptului că zona noastră e, oarecum, izolată de orașele mari!”.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/