Cu PSD-ul moștenit din tată-n fiu, edilul-șef de la Coronini nu renunță la scaunul de primar și nici la culoarea roșie!

Aflat la al doilea mandat în calitate de primar al comunei Coronini, Ilie Boboescu, cel care a atras investiții de milioane de lei în localitatea din Clisură, nu se gândește să renunțe prea curând la scaunul de edil-șef, acesta motivând că mai are multe de făcut pentru comunitatea pe care o reprezintă din punct de vedere administrativ, iar pe de altă parte, nu-l caracterizează munca făcută pe jumătate! În sensul că, dacă a inițiat un proiect, primarul se simte dator să supravegheze toate etapele necesare materializării acestuia!

Depunerea unei noi candidaturi pentru șefia administrației de la Coronini este susținută, după cum dă de înțeles Boboescu, de câteva elemente solide și anume implicare, transparență, precum și o vastă experiență în mediul de afaceri privat: „Voi mai candida pentru că, în tot ce am făcut, eu am pus suflet! Nu e suficient să candidezi și să minți oamenii că faci un lucru, dar, de fapt, nu-l faci. Poate multora nu le place de mine, dar le plac lucrurile pe care le fac! Și eu la rândul meu, ca de altfel și alți primari, am lăsat o afacere: vin din mediul privat, am o făbricuță de mobilă, o pensiune agroturistică, dar am simțit nevoia să vin la primărie, iar aici trebuie să fie continuitate”, a motivat Boboescu pentru expressdebanat.ro.

Totodată, edilul se mândrește că a realizat multe lucruri într-un timp scurt, lucruri pe care alți primari (cu mult mai multe mandate la activ), nu au reușit nici măcar să le așterne pe hârtie, proiectele, viziunile, dar și promisiunile lor electorale rămânând doar la stadiul de wishlist: „Să știți că eu am realizat multe într-un mandat, dar sunt cazuri când nu poți să realizezi într-un mandat cât ți-ai dori. Eu, cu ajutorul lui Dumnezeu, am rezolvat mai multe decât mi-am propus, vă spun sincer. Spre deosebire de alte localități din județ, eu am făcut mult mai mult decât mi-am propus!”.

Întrebat, de redactorul expressdebanat.ro, dacă, în urma cutremurelor cu o magnitudine de multe grade pe scara Richter a politicii cărășene există posibilitatea ca, la următoarele alegeri, să-l vedem candidat la primărie din partea unui partid terț, Boboescu răspunde clar și fără echivoc: „Eu am moștenit PSD-ul de la tatăl meu, acesta, la rândul lui, fiind primar tot din partea PSD. Eu am venit tot de la PSD, așa că mi-e greu să mă despart de PSD pentru că pun suflet”.

Primarul de la Coronini nu și-ar trăda partidul de suflet (PSD) pentru nicio altă ofertă, chiar dacă una dintre ele are origini PSD-iste (Victor Ponta și Pro România): „Așa cum vă spuneam, sunt moștenitor al PSD! Sunt mulți primari din țară care știu un singur lucru: că nu vor pleca de la PSD. Eu mi-aș fi dorit ca domnul Ponta să rămână la PSD, dar dacă așa a fost opțiunea lui… Cred că era mai bine dacă rămânea. Pe de altă parte, nu cred că din Caraș-Severin se vor duce mai mult de 10 primari la Pro România”.

Mai mult decât atât, în planurile de viitor ale lui Boboescu, nu intră doar candidatura pentru încă un mandat de edil-șef. Primarul merge mai departe și speră inclusiv la o nouă guvernare a roșiilor, pe motiv că aceștia nu au dat înapoi de la suportul financiar în materializarea proiectelor comunităților locale: „Mi-aș dori ca PSD să fie din nou la guvernare! Am avut două mandate cu PSD la guvernare și asta-și spune cuvântul. Le-am mai spus multora din comună: pe mine PSD m-a ajutat, nu pot spune că m-a ajutat PNL sau nu știu cine. În primul rând, mi-aș dori ca, în următorul meu mandat, PSD să fie la guvernare ca să putem avea susținere. Sunt multe proiecte care nici nu vreau să le gândesc prea mult pentru că vreau să termin ce am început. Suntem la mai bine de jumate din drum și trebuie să ajungem la capătul tunelului”.