„Ști și câștigi”, concurs agramat organizat pentru elevi, sub coordonarea Ministerului Românilor de Pretutindeni!

Mare le-a fost mirarea celor câteva zeci de liceeni de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara, care au participat azi la lansarea campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume”, când au văzut pe ecranul din sala festivă a liceului titlul concursului gândit și redactat de Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, sub coordonarea Ministerului Românilor de Pretutindeni.

Reprezentanții agenției au „uitat” să pună un „i” în titlul concursului „Ști și câștigi”, o eroare gramaticală imediat observată de tineri, dar și de profesori. Erorile din textul concursului nu s-au oprit aici, nu au lipsit nici dezacordurile.

Reprezentanții agenției au pus toate aceste greșeli pe seama faptului că s-au grăbit să îl redacteze. „L-am făcut aseară, în grabă”, a precizat unul dintre inspectorii agenției.

Explicația autorităților nu i-a oprit din chicoteli pe liceenii care mai aveau puțin și se ofereau să îi mediteze gratuit la Limba și Literatura Română pe reprezentanții ministerului condus de Natalia Intotero, aflată și ea în sală, și pe cei ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.