„Așteptăm promulgarea legii privind eutanasierea maidanezilor!”

În momentul de față, la Reșița, mai bat străzile orașului peste 200 de câini comunitari. Asta, în contextul în care, acum 5 ani, erau aproape 5.000, potrivit datelor furnizate de oficialii Primăriei.

Incidentul minorului care a murit mușcat de câine a făcut valuri la nivel național, astfel că parlamentarii vor să schimbe legea. Discuțiile referitoare la eutanasierea patrupedelor sunt ample, iar părerile oamenilor pe această temă sunt diferite. În timp ce iubitorii de animale se opun adoptării unei legi care ar amenința viața câinilor, cei pragmatici apreciază că banii adunați în buget ar putea fi folosiți în alte scopuri. Padocul din Dealul Lupacului consumă lunar din banii reșițenilor nu mai puțin de 30.000 de lei.

În ce privește gestionarea câinilor din Reșița, reprezentanții administrației publice locale nu au luat încă o decizie în acest sens. Asta, mai ales că voluntarii ONG-ului din Elveția sunt pentru îngrijirea animalelor. „Preocuparea noastră este siguranța cetățeanului. Am avut de a face cu diverse situații. Mai coboară câini de la sălașe, au fost și sunt probleme. Așteptăm promulgarea legii  care se referă la maidanezi. Odată cu adoptarea ei, se vor lua măsurile ulterioare”, a declarat edilul-șef Mihai Stepanescu.

Investiții serioase la padoc
Până ca parlamentarii să decidă soarta maidanezilor, în Padocul „24 Ianuarie” s-au băgat sute de mii de lei în ultimii ani, gestionați de ONG-uri ai căror voluntari au fost mai mult sau mai puțin interesați de viața patrupedelor. În plus, sterilizarea câinilor fără stăpân reprezintă o prioritate pentru autoritatea locală. Printre lucrările pe care executivul le-a făcut la padoc se regăsesc: betonarea unei platforme de 90 de metri pătrați, confecționarea de boxe, renovarea sau amenajarea cabinetului veterinar, însă lista poate continua. Valoarea investiției se apropie de 100.000 de lei.

Municipalitatea face apel la locuitori ca în cazul în care văd persoane care abandonează câini pe domeniul public să sune la numărul de telefon: 0735 450 985.

Comments

  1. Legea a fost votata si adoptata , treceti la aplicarea legeii si eutanasiati toti maidanezii din resita , eliberati orasul de haitele criminale de maidanezi .