Stenturi de ultimă generație folosite de medicii de la Institutul Inimii din Timișoara pentru a-i trata pe pacienți

Pacienții cu afecțiuni cardiace din vestul țării beneficiază de stenturi speciale, de ultimă generație, în tratamentul realizat de către medicii de la Institutul Inimii din Timișoara.

Medicul Marian Gașpar, șeful Secției de Chirurgie Cardiacă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, a anunțat că, în urmă cu câteva zile, au fost realizate patru intervenții mai speciale în unitatea medicală.

Este vorba de proceduri de implanturi de stenturi de ultimă generație, în cazul a patru pacienți diagnosticați cu anevrism de aortă abdominală, adică o dilatare a unui segment din cea mai mare arteră din organism.

leader board 728 x 90 px

Toate procedurile au avut loc în anestezie locală, prin abordarea percutană (fără incizie) a anevrismelor, unde au fost plasate stenturi speciale, de ultimă generație. Evoluția pacienților a fost bună, urmând să fie externați în zilele următoare”, a afirmat medicul Marian Gașpar.

Din echipa care a realizat procedurile au făcut parte, pe lângă Marian Gașpar, medicii Laurențiu Pașcalău și Daniel Brie, anestezistul Gabriel Oprișan și mai multe asistente medicale, sub coordonarea medicului Gianmarco de Donato, din Italia.