Steluța Felicia Neamțu, candidatul USR PLUS la Primăria Racovița: Educația, sursa dezvoltării unei comunități

Steluţa Felicia Neamţu este din Racoviţa, are 42 de ani şi de 19 ani lucrează ca profesor în sistemul public de educaţie, fiind absolventă a Facultăţii de Litere, Filosofie şi Istorie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. 

Este un om al acţiunii, care, suplimentar activităţii de la catedră, se dedică educării şi ajutorării copiilor, prin acţiuni de voluntariat, acţiuni desfăşurate atât individual, cât şi prin intermediul unor organizaţii de sprijinire a copiilor aflaţi în nevoi.

Crede cu tărie că lumea de “mâine” poate deveni mai bună doar dacă vom învăţa, fiecare dintre noi, că doar sprijinindu-ne reciproc şi punând umărul acolo unde ne pricepem şi avem voinţa să facem lucrurile mai bine decât alţii, putem schimba faţa comunităţilor noastre.

Consideră că educaţia, în general, este sursa dezvoltării unei comunităţi, indiferent cât de mare sau mică este această comunitate, pentru că educaţia aduce cu sine conştientizarea şi responsabilitatea faptelor noastre.

De aceea, în programul politic al Alianţei USR PLUS, pentru comuna Racoviţa, un punct important îl reprezintă propunerea de sprijinire a copiilor comunei prin aportul pe care administraţia locală şi-l poate aduce în îmbunătăţirea actului educaţional, prin asigurarea unui mediu plăcut de învăţare (reabilitarea şcolilor), prin asigurarea resurselor educaţionale necesare unui învăţământ de calitate, care să pună în valoare calităţile dascălilor şi care să atragă atenţia copiilor, să le insufle acestora dorinţa de a învăţa. Doreşte să facă demersurile necesare către organizaţiile cu care colaborează, dar nu numai către acestea, pentru ca acei copii care nu se bucură de condiţii materiale decente să fie sprijiniţi prin programe educaţionale speciale, iar elevii cu rezultate bune să poată fi recompensaţi.

Activitatea îi este inspirată de o remarcă a unei eleve de clasa a IV-a, spusă cu ani în urmă,  la începutul activităţii sale profesionale: “Doamna, după urme ştim că aţi fost aici!”, remarcă ce făcea referire, desigur, la prezenţa fizică, dar care, pentru Felicia, a însemnat mult mai mult de atât!

(E)

banner 970 x 250