Ștefan Bănică la cel mai titrat eveniment de muzică balcanică din Clisura Dunării, bani pentru cine renunță la Diaspora!

Comuna Berzasca vine cu o adevărată lecție pentru toate UAT-urile de pe raza Clisurii Dunării. Cu susținere zero din partea administrației publice locale, primarul Furdui le arată tuturor că poate susține și găzdui un eveniment absolut exploziv, cu artiști de renume, atât români, cât și sârbi, în viitoarea stațiune turistică de interes local.

Aducerea pe scenă a Nicoletei Nucă, a lui Ștefan Bănică Junior, a lui Mitar Miric și a altor artiști arhicunoscuți, în cadrul „Berzasca Balkan Fest”, cel mai tare festival de muzică balcanică, programat să aibă loc în perioada 9-10 august, poate fi realizabilă și fără bani de la bugetul local. Asta datorită dorinței aprige a primarului Petru Nicolae Furdui de a le demonstra tuturor că lucrurile pot prinde contur și altfel: „Anul acesta nu am buget. Voi face evenimentul numai din sponsorizări și din sumele adunate de la oamenii de bună credință”.

Cu toate acestea, datele problemei par să se schimbe începând cu 2020, edilul subliniind că, la anul, va beneficia de fonduri separate pentru astfel de evenimente. Ca atare, având la-ndemână fonduri europene, Furdui are de gând, începând cu 2020, să organizeze trei evenimente de anvergura „Balkan Fest” în comuna pe care o conduce.

„Berzasca Balkan Fest 2019” mizează pe două puncte forte: promovare turistică și dedicarea tuturor acțiunilor diasporei

Scopul principal al demarării celui mai titrat festival de muzică balcanică în Berzasca, eveniment care se așteaptă să numere mii de participanți, are la bază, o dată, promovarea zonei turistice, iar, pe de altă parte, dedicarea întregului eveniment diasporei, mai exact, tuturor cetățenilor din comună plecați la muncă în afara granițelor.

Pentru toți locuitorii din comuna străbătută de Dunăre, care vor dori să se-ntoarcă acasă, primarul Furdui pregătește o serie de surprize și anume: „Toți cei care doresc să se-ntoarcă acasă vor fi premiați cu finanțarea unui plan de afaceri propriu. Dacă vor dori să-și facă o firmă, vom finanța planul de afaceri și îl vom duce, inclusiv, până la momentul semnării contractului de finanțare pe fonduri europene sau nu. De asemenea, vom premia cel mai bine pregătit elev din diaspora, acest lucru fiind certificat printr-un document adus de la școala unde frecventează, cum, de asemenea, vom premia și cea mai frumoasă transformare a casei din comună. Singurul lucru pe care trebuie să-l aibă cetățeanul la-ndemână este actul de proprietate, pentru că atunci știm că el mai este legat de zonă, că mai există posibilitatea să se-ntoarcă aici și vom deschide ușa inițiativelor viitoare pentru participarea, în vacanță, a copiilor la tabere în comuna noastră”.