Statul și Bibicu!

Bibicule, de ce ești supărat? Nu mai sta încruntat, nene. Am intrat în 2024, fii mai vesel, mai optimist și mai degajat. Nu cred că ai motiv să fii așa. Ți-am mărit pensia, cum nu ți-o mărit-o niciunul până acuma, lu’ fii-tu, bugetarul, i-am mai dat și lui ceva la leafă, să se bucure, că și pe el îl așteptăm să vină la vot, am crescut alocația și lu’ ăla micu care merge la școală, cu 36 de lei (decât nimic e bun și atât). Din septembrie umblăm iarăși la pensii. Dacă ai noroc, te umpli de bani. N-o să știi pe ce să-i cheltuiești. Te asigur că o să faci Revelionul în Dubai.

Tot nemulțumit ești Bibicule? Bă, ești culmea. Păi ce pe vremea lu’ Băselu și a lu’ Boc a fost mai bine că v-au tăiat și pensiile și salariile? Când luați credite de la bănci, nu ca să vă cumpărați mașini și case, ci să vă plătiți facturile și pâinea pentru copii? A, atunci era alta conjunctura mondială! Zău, mă? Adică, cu Băselu și Boc, care erau, pe față, haiduci pe stil nou, că luau de la săraci și dădeau la bogați, era OK, iar cu mine, nu. Nu-i așa? Bă, ție oricât de mulți bani ți-aș da la pensie, salariu ori alocație, tot nemulțumit ai fi. Știi de ce? Că așa ești făcut tu. Și mă-tă, și tac-tu au fost la fel. Cârcotași. De aia mă și feresc să dau nas în nas cu tine, că dacă se întâmplă una ca asta, am pus-o, nu mă mai spăl de ocară cu toată apa care curge pe Dâmbovița la vale. N-am înțeles, tu ești supărat că am pus pe ăia din parlament să mărească taxele și impozitele, unele accize și TVA-uri la nu știu ce produse? Că o să crească benzina și motorina? Prețul la ulei, pâine și zahăr? Că până și lumânările cu care te duci la priveghi vor fi mai scumpe? Tu ce făceai în locul meu? Păi tu la ce te-ai fi așteptat? Eu să-ți măresc pensiile, salariile și alocațiile și prețurile să rămână pe loc. Da? Sau tu crezi că s-a întâlnit hoțu’ cu prostu’ , ca merii, ca perii, în mijlocul verii, pardon, în mijlocul iernii? Tu să mă colinzi, eu să-ți dau banii, apoi să ștergi putina și să dispari? Uite că nu e așa. Păi, măi, Bibicule, dacă nu iau de la tine înapoi din ceea ce ți-am dat, de unde să-ți plătesc majorările astea la pensii, salariile și alocațiile? Aici e ca-n laboratorul de chimie, vorba lu’ Lavoisier, că „nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă, totul se transformă.” Așa și cu banii. Cu circuitul lor în natură. Pleacă de la mine și e musai să se întoarcă tot la mine, dar și cu ceva în plus. Că ți-am promis că nu voi mări taxele și impozitele în 2024? Să nu-mi spui că tu, fraierul care ești, ai și crezut!

La urma-urmei, de unde să-ți dau domnule mai mult, dacă n-am de unde. Crezi că am o mașină de căcat bani și nu vreau să-ți dau mai mult? Așa crezi? Crezi ce vrei că, oricum, când îți vin dracii, tot îți bagi cracii în el de stat. Adică în mine, Bibicule!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/