Statul Român distruge tot ce era mai frumos în Herculane și pune în pericol investiții de zeci de milioane de euro!

După cazinoul din centrul stațiunii, hotelurile Decebal și Traian și alte câteva bijuterii arhitectonice, statul român, prin Consiliul Județean Caraș-Severin, își manifestă dezinteresul total și față de o altă capodoperă din Băile Herculane: Vila Transilvania!

Ministru al turismului în 2001, Dan Matei Agathon i-a dat pe mână lui Iosif Armaș cu ocazia privatizării scandaloase toată infrastructura turistică din Băile Herculane. În doar câțiva ani s-a ales praful de ea! După artificii deja cunoscute și pe care într-un final le cercetează și organele de cercetare penală, multe dintre clădirile de patrimoniu s-ar putea întoarce în proprietatea statului și ar putea beneficia de fonduri europene pentru a fi reabilitate. Din păcate însă, Statul Român, care se laudă cu strategii de dezvoltare pentru turismul balnear din Caraș-Severin, se declară în mod paradoxal total dezinteresat de imobile din care străinii ar face minuni. Sunt scoase la vânzare de atâta vreme hotelurile Decebal și Traian, Cazinoul și mai toate clădirile din Piața Hercules. Acolo unde, cea mai impunătoare clădire, e a Ministerului Apărării. Și arată ca după bombardament! De mai bine de un deceniu!

O altă clădire care ar putea deveni amintire din cauza nepăsării este Vila Transilvania, situată undeva deasupra izvorului pentru ochi, pe malul drept al Cernei, în imediata apropiere a Hotelului Hercules. Proprietarul este o societate comercială aflată în insolvență, iar lichidatorul judiciar a scos-o la vânzare. Fiind vorba despre o clădire de patrimoniu din grupa de importanță B, Consiliul Județean Caraș-Severin are drept de preemțiune la vânzarea imobilului. Prețul vilei și al terenului aferent, în suprafață de 1290 mp, este, la prima strigare, de 102.000 euro, fără TVA! Propunerea președintelui administrației județene, Silviu Hurduzeu, este însă de neexercitare a dreptului de preemțiune. Consiliul Județean nu are bani nici pentru lucruri mult mai necesare, după cum explica acesta, astfel că nu se pune problema achiziționării imobilului. Propunerea sa va fi supusă totuși votului în plen, în ședința din 30 mai. Dacă nici Primăria Băile Herculane nu se va arăta interesată, atunci imobilul poate fi adjudecat de oricine oferă prețul corect. Iar acesta poate fi mult sub 102.000, dacă vila nu se vinde la prima strigare.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/