Cele 115 milioane de lei s-au transformat în acțiuni!

În urmă cu doar câteva momente, în Parlamentul României s-a votat Ordonanța de Urgență nr. 97/2013, prin care AAAS a devenit acționar majoritar la Uzina Constructoare de Mașini Reșița.

Liberalii și social-democrații au votat „pentru”, în timp ce PDL s-a abținut pe motiv că măsura nu ar salva Uzina Constructoare de Mașini.

Laurențiu Tocuț, reprezentantul grupului parlamentar al PNL, a luat astăzi cuvântul în plen și a solicitat Guvernului Ponta continuarea măsurilor prin care să salveze uzina reșițeană.

„Am susținut că UCMR este o întreprindere deosebit de importantă și că, din această cauză, trecerea ei în insolvență se poate răsfrânge asupra întregii vieți economice din județul Caraș-Severin. PNL susține transformarea datoriilor în acțiuni și am rugat Guvernul să ia măsuri, a spus Laurențiu Tocuț pentru www.expressdebanat.ro.

Parlamentarii PSD sunt de părere că decizia luată astăzi ar putea salva economia orașului. „S-a votat Ordonanța de Urgență numărul 97 privind preluarea de către AAAS a creanțelor bugetare administrate de Agenția Națională de Administrare Fiscală prin organul fiscal competent la societatea comercială SC UCM SA Reșița. Legea a fost lege ordinară, votată în procedură de urgență, cu 282 de voturi pentru, 59 de abțineri și un vot împotrivă. Cele 59 de abțineri au fost ale PDL, care niciodată nu a făcut nimic pentru locuitorii municipiului Reșița și chiar ne-au amenințat că se vor abține la vot la această Lege, lucru pe care l-au și făcut în plen. Noi ne bucurăm foarte mult, alături de domnul președinte Ion Mocioalcă! Am făcut pasul cel mai mare în rezolvarea unei probleme istorice și grele, legate de UCM SA. Considerăm că alături de Guvernul României vom reuși ca în etapa imediat următoare, printr-un plan de reorganizare și restructurare, să începem activitatea la această uzină de mare valoare pentru România și pentru sistemul hidroenergetic național. Considerăm că și la nivelul comunității locale vom putea elimina presiunea care s-ar fi exercitat asupra Primăriei Municipiului Reșița în situația în care problema nu ar fi avut un început de rezolvare. În continuare sperăm ca după clarificarea insolvenței la Hidroelectrica, care este blocată în faza actuală de firmele căpușă, alături de Hidroelectrica și Hidroserv, să încercăm să participăm activ la punerea în funcție și modernizarea întregului sistem hidroenergetic național, acțiune în care UCM Reșița are rol primordial”, a declarat parmalentarul PSD Ioan Benga, în exclusivitate pentru Express de Banat.

Odată adoptată această decizie, apele se vor limpezi la UCMR, cu statul roman acționar, dar situația nu este rezolvată în totalitate. Asta mai ales că tot în dimineața zilei de astăzi, muncitorilor le-au fost înmânate deciziile de prelungire a șomajului tehnic.

tmc 640