Statuia lui Hercules, într-un decor total schimbat!

Afirmaţiile primarului Nicuşor Vasilescu potrivit cărora 2015 va fi anul marilor schimbări în staţiunea de pe Valea Cernei se adeveresc tot mai tare de la o zi la alta. S-a dat verde pentru o nouă investiţie!

Reabilitarea Pieţei Hercules, adică a platoului care se întinde de la Hotelul Ferdinand până în faţa bisericii catolice, reabilitarea podului peste Cerna din faţa Hotelului Hercules şi construirea unui nou pod, care să lege drumul principal din staţiune cu Strada Zăvoi, în zona blocului social, sunt gata să înceapă. „Am semnat ieri contractul de finanţare europeană cu domnul Sorin Maxim, directorul ADR Vest, pentru 7 milioane de lei. Vom face un nou pod peste Cerna, podul de la Hotelul Hercules, vom reabilita Piaţa Hercules şi încă vreo câteva străzi. E vorba despre drumul spre primărie, străzile Mihai Eminescu şi Domogled”, a declarat primarul Nicuşor Vasilescu.

Statuia lui Hercules se va bucura astfel de un altfel de decor, pentru că întreg platoul va fi refăcut cu pavaj, cu piatră cubică, iar mai multe clădiri din această zonă sunt deja reabilitate sau în proces de modernizare.

„Au fost cinci oferte, interesul nostru este de a o adjudeca pe cea mai bună şi nu cred că avem cum rata acest proiect. Procedurile de licitaţie sunt parcurse, astăzi semnăm contractul cu constructorul şi poate începe execuţia”, a mai spus edilul-şef despre proiectul pe care l-a propus spre finanţare încă de acum cinci ani. Birocraţia şi legislaţia au împiedicat realizarea lui mai devreme, dar e bine şi mai târziu decât niciodată. Primarul Vasilescu speră să nu apară contestaţii la desemnarea câştigătorului contractului de execuţie, aşa cum s-a tot întâmplat în România, pentru că lucrurile s-ar complica. Modificarea regulamentului de participare la licitaţii înseamnă acum pierderea garanţiilor de către contestatari şi atunci s-a eliminat mult din riscul unor contestaţii nefondate şi făcute doar pentru a pune piedici proiectelor.