Staționarul 3, readus la viață! A fost pusă în funcțiune instalația de oxigen

instalatie oxigen spital
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Unitatea medicală cunoscută reșițenilor ca Spitalul TBC are de acum înainte nu doar încăperi renovate și curate, ci și o instalație de oxigen funcțională, de care vor beneficia pacienții cu afecțiuni pulmonare sau cei diagnosticați cu COVID-19.

La Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița a fost finalizată punerea în funcțiune a instalației de oxigen medicinal, anunță conducerea unității medicale.

Dacă rețeaua interioară a fost reabilitată în timpul lucrărilor de renovare, realizate din donații și cu voluntari, partea exterioară a instalației, respectiv stocatorul de oxigen, a fost finalizată abia la sfârșitul săptămânii trecute, amplasamentul pentru stocator și montarea acestuia necesitând o serie de avize tehnice. „Staționarul 3 are rețea funcțională de oxigen medicinal și, desigur, o altă față a interiorului, ca urmare a renovării. Suma necesară investiției pentru rețeaua de oxigen a fost suportată de Consiliul Județean Caraș-Severin, iar amenajarea exterioară pentru amplasarea stocatorului de către firma Messer s-a făcut prin bunăvoința firmelor TMK Reșița, Electroechipament Reșița, ABC System, Calor Grup Reșița și Primăria Reșița. Să fie spre folosul celor care au nevoie de sănătate ca de… aer!”, precizează managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici.