Staționarul 2 al Spitalului Județean de Urgență Reșița – în haine noi după renovări făcute de voluntari!

stationar 2 resita
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Ce poate fi mai impresionant în aceste vremuri tulburi pe care le trăim, mai emoționant și mai aproape de suflet, decât solidaritatea umană în general și generozitatea în special a celor care aleg să contribuie prin diferite forme, cu bani, inițiative sau chiar voluntariat pentru susținerea unor cauze nobile? Avem suficiente exemple în jurul nostru ale unor fapte bune venite de la oameni cu idei, generoși și inimoși, care au reușit să facă adevărate minuni pentru comunitate.

Recent, directorul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici, a rememorat prin imagini și gânduri scrise acțiunile care au condus la schimbarea înfățișării interioare, a condițiilor de muncă pentru personalul medical și a confortului asigurat pacienților care sunt tratați acolo.

„Startul s-a dat în cursul lunii iulie, în lanul de lavandă de la Peciu Nou, unde o doamnă cu suflet mare, Florentina Marțis, a organizat strângerea de fonduri în contul asociației Lions Kindnesse pentru acoperișul Staționarului 2.

lavantina

lavantina 2

O zi mai târziu de la demararea acțiunii avea să răspundă prompt si consistent Mitropolitul Banatului, IPS Ioan, cu cele necesare reparațiilor la acoperiș. Astfel, din fondurile strânse prin bunăvoința semenilor noștri, au fost primite materialele de construcții necesare renovării”. Aici trebuie menționată contribuția episcopului romano-catolic de la Timișoara, Josef Csaba Pall, a studenților reșițeni de la CU al UBB și a comunităților din Reșița si Timișoara, în general.

În mesajul primit de la directorul spitalului, se mai arată: „desigur, la toate acestea s-a adăugat ajutorul ca forță de muncă și materiale a societății TMK din Reșița, Primăriei Reșița, voluntariatului Asociației Bărbaților Creștini din Timișoara și a Penitenciarului din orașul de pe Bega, furnizor de forță de muncă pentru a patra lună consecutiv. Nu poate trece însă neobservată implicarea și dedicarea doamnelor doctor Raluca Cornean (Hematologie) și Roxana Sîrbu (Balneofizioterapie), care au mobilizat întregul colectiv al celor doua Secții, schimbându-se astfel total și după foarte mulți ani peisajul celor doua secții medicale.”

salon vechi 5

salon vechi 2

În viitorul apropiat „vor continua lucrările în secțiile Oncologie, Neurologie și Psihiatrie, unde s-au anunțat deja donații constând în uși și geamuri cu tâmplărie termopan, precum și materiale de construcții, dar lista rămâne deschisă, cu atât mai mult cu cât Oncologia, spre exemplu, e unica secție de acest gen din întreg județul, iar afecțiunile oncologice sunt… boala secolului! Prin bunăvoința P.S. Lucian și în urma campaniei de strângere de fonduri organizată de Episcopia Caransebeșului, au fost schimbate ușile grupurilor sanitare și au fost montate alte 25 de uși de termopan. După mult timp holul central de la parterul Staționarului 2 are trei uși, astfel încât pacienții să nu mai fie nevoiți să aștepte în frig și în curent. Este marcată astfel intrarea în Secția Neurologie, iar pe o altă ușă se face accesul spre curte.”

Până în urmă cu câteva zile în acel loc a fost o ușă metalică, mâncată de rugină și legată cu lanțuri care a fost eliminată cu această ocazie. În aceeași notă a renovării și a mobilizării exemplare se înscriu secțiile Ortopedie și Traumatologie (Staționarul 1) unde șef al secției este dr. Mircea Bona alături de colectivul de cadre medicale.

usa metalica veche

usa metalica noua

„Încet-încet, renovarea prinde contur, spitalul căpătând o haină nouă și curată, acest lucru în mod evident făcându-se cu implicarea colegilor de pe secțiile menționate, dar și a celor din comunitate care, deși nu trăim în cele mai roz vremuri, ajută, pactizând astfel pentru sănătate și condiții civilizate în spital. Cei care au pus suflet și se implică sunt mulți, numiți ori nenumiți, dar cu toții sunt concitadinii noștri, regăsiți în proximitatea cercului de prieteni, a colegilor, familiei ori instituțiilor și societăților comerciale”, se mai arată în mesajul Alinei Stancovici, manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița.