Peste 60 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 la Forotic!

forotic

Incidența mare a cazurilor de COVID-19 la Forotic, de peste 20 la mia de locuitori, l-a determinat pe primarul Alexandru Sporea să ia măsuri imediate. Edilul speră ca cetățenii comunei să respecte măsurile impuse de autorități, pentru a limita, pe cât posibil, răspândirea virusului SARS-COV-2.

Pentru a doua oară în acest an, Caravana vaccinării anti COVID-19 a poposit la Forotic zilele trecute, ca urmare a demersurilor făcute de primarul Alexandru Sporea. Evenimentul a fost organizat în cadrul centrului de informare turistică din comună, iar cetățenii au avut de ales între serurile Pfizer și Johnson & Johnson. Spre deosebire de campania anterioară, când au fost vaccinate aproximativ 20 de persoane, cea de zilele trecute a decurs mult mai bine, fiind imunizate 66.

Sunt mulțumit de cum a decurs cea de-a doua campanie de vaccinare, având în vedere că la cea din luna iulie nu au fost mai mult de 20 de persoane. Nu m-am așteptat să fie atât de mulți doritori, 66 de persoane în total, deci, mărturisesc că, a fost o surpriză plăcută. În momentul în care am văzut că suntem pe primul loc ca rată a incidenței în județ, undeva la peste șapte la mie, după care această incidență a continuat să tot crească, având în urmă cu două săptămâni și nouă decese în comună, am solicitat Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin o campanie de vaccinare. Și bine am făcut, căci, între timp, rata COVID-19 a crescut și mai mult, având astăzi peste 20 de cazuri la mia de locuitori.”, ne-a declarat primarul din Forotic.

publicitate ziar expresb 1000x100

Alexandru Sporea speră ca măcar în ceasul al doisprezecelea oamenii să înțeleagă că acest virus există și că trebuie să se protejeze, respectând măsurile impuse de autorități. „Din punctul meu de vedere, oamenii ar trebui să fie mult mai conștienți, boala există și poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă sau statut. Trebuie să avem grijă de noi, să ne luăm măsuri de protecție, să purtăm mască, să avem o distanțare socială, chiar dacă există persoane pro sau contra vaccinare. Pentru sănătatea noastră este bine să ne protejăm!”, a concluzionat edilul comunei Forotic.