În sfârșit! Stațiile de încărcare a mașinilor electrice realizate de Primăria Timișoara, funcționale

img 20220912 110921 134

Anunț important pentru șoferii care au mașini electrice sau hibrid. Primăria Timișoara informează că, începând de astăzi, sunt funcționale cele 16 stații de încărcare pentru vehicule electrice. Tariful este de 1,10 lei/kwh, stațiile putând fi folosite prin descărcarea unei aplicații.

Primăria Timișoara anunță că, începând de astăzi, 12 septembrie, cele 16 stații de încărcare pentru vehicule electrice sunt funcționale. Investiția a fost realizată cu ajutorul unei finanțări nerambursabile primită de la Administrația Fondului pentru Mediu.

Stațiile de încărcare pot fi folosite prin descărcarea aplicației Evgo Smart Charge, disponibilă gratuit pe Play Store și AppStore. Aplicația conține și o hartă care se updatează în timp real cu stațiile disponibile în oraș și locurile de încărcare libere. De asemenea, plata se face tot prin intermediul aplicației.

La stațiile de încărcare sunt interconectați doi senzori de parcare care vor avertiza optic și în rețea (sistem monitorizare stație, dispecerat, etc) statusul locurilor de parcare monitorizate, respectiv dacă vehiculele parcate încarcă sau nu, iar stația transmite serverului central și persoanei care a inițiat încărcarea toate datele referitoare la încărcare: ora de începere a încărcării, statusul pe perioada încărcării, parametrii de încărcare, ora finalizării încărcării și costurile totale pentru încărcare. Stațiile vor fi monitorizate de câte o cameră video. Ecranul tactil și butoanele de acționare sunt dispuse în așa fel încât să fie accesibile și persoanelor cu dizabilități”, a informat Primăria Timișoara.

Tariful pentru servicii de reîncărcare a vehiculelor electrice este de 1,10 lei/kwh, cu TVA inclus.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Lucrările de instalare și testare ale stațiilor de încărcare rapidă au fost asigurate de către firma Evgo Green Motion și au avut o valoare de peste 2,6 milioane de lei, cu TVA inclus, din care 90% reprezintă finanțarea de la Administrația Fondului pentru Mediu. Operarea stațiilor a întârziat în urma unor probleme birocratice.

Potrivit reprezentanților primăriei, în Timișoara sunt înregistrate 2.791 de mașini electrice, din care 677 sunt acționate electric și 2.114 hibrid.

Cele 16 stații de încărcare a mașinilor electrice se află în următoarele locații din Timișoara: bd. I.C. Brătianu, Calea Aradului – str. Cugir, Piața Iancu Huniade, Acad. Alex. Borza – str. Michelangelo, str. Martin Luther, str. Gheorghe Dima, bd. Take Ionescu, Piața 700, bd. Republicii, bd. Revoluției din 1989, splaiul Nicolae Titulescu, bd. Mihai Viteazul-2 stații, str. Plauțius Andronescu, str. Aștrilor (Al. Martir Eugen Nagy) și bd. 16 Decembrie 1989 / Calea Șagului.

publicitate si promovare online banner maxagro