Stația SMURD prinde contur în Caraș-Severin

Consilierii au făcut astăzi un pas important pentru înființarea unității militare speciale de la Caransebeș. Așadar, oficialii județului sunt de părere că lucrările pentru construirea stației SMURD ar putea începe în viitorul apropiat.

Dacă la finele anului trecut aleșii și-au dat doar acceptul de construire a unității aviatice de la Caransebeș, în cadrul plenului de astăzi au aprobat transferul în patrimoniul județului a unei suprafețe importante de teren, care până acum se afla în proprietatea municipiului Caransebeș.

„De fapt, rolul nostru, al Consiliului Județean, este să preluăm întreaga suprafață de teren în administrare, după care aceasta va fi predată Ministerului de Interne. Astăzi, practic, s-a făcut un al doilea pas, primind din partea Primăriei Municipiului Caransebeș suprafețele de teren vizate, la care administrația locală a renunțat în favoarea noastră. Suntem în procedura de a achiziționa și celelalte suprafețe de teren, astfel încât Ministerul de Interne să poată demara amenajarea bazei SMURD”, a declarat astăzi Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Acesta a precizat că pe aceeași suprafață de teren oficialii de la centru vor înființa și un punct de dirijat zborurile, astfel încât avioanele de tip ușor să fie coordonate pe întreaga suprafață a județului.

Pe lângă ceea ce ține de serviciul SMURD, potrivit consilierului județean Ioan Cojocariu, unitatea specială a M.I. va efectua și acțiuni de supraveghere a granițelor țării, dar și de control al traficului. Prin urmare, serviciul de urgență va fi doar una dintre activitățile ulterioare ce se vor derula la Caransebeș.

Aleșii județeni au fost de acord cu faptul că locuitorii județului sunt avantajați de decizia Ministerului de Interne, în contextul în care mai marii de la centru au avut de ales între mai multe aeroporturi din țară.