„Stat în stat! Piața Gugulanilor este un fel de bancă, se vehiculează foarte mulți bani, care se duc și către partid!”

Afirmațiile incendiare făcute de primarul Caransebeșului, Felix Borcean, îl obligă pe acesta să se prezinte în sala de judecată! Cu probe!

Descinderea ofițerilor de la Direcția Generală Anticorupție și a prim-procuorurului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș în Primăria condusă de Felix Borcean, în timpul concursului pentru ocuparea a două funcții de director, a fost urmată de acuzații deosebit de grave, care nu fac altceva decât să atragă din nou atenția organelor de cercetare penală. Edilul-șef a dezvăluit un adevărat circuit al banilor negri care ar fi alimentat organizația locală PNL Caransebeș. Bani nefiscalizați sau sifonați de la servicii din subordinea administrației locale!

Felix Borcean a vorbit în acest context despre Piața Gugulanilor și despre Transal. „La Piață eu am numit un alt director pentru că am vrut altceva decât în perioada în care a fost director Luminița Verdeș. Dacă și-ar canaliza energiile pozitive, ar fi chiar un conducător foarte bun, însă le canalizează în sensul negativ. Este unul dintre posturile sensibile din Caransebeș. Puterea din Caransebeș, PNL, a creat și a controlat aceste servicii, sunt oarecum copiii săi. Un post de director înseamnă mai bine de 5.000 de lei în mână, dar nu asta este problema, Luminița ar fi stat și pe 1.000 de lei doar ca să fie șef. Piața aduce mulți bani din alte surse, surse care nu sunt neapărat fiscalizate. Am atras atenția, vreau fiscalizare, vreau transparență, vreau ghișeu de încasări. Nu vreau ca banii să fie încasați de șeful pieței. Nu există un control fiscal asupra acestor bani!”, a afirmat primarul Borcean. 

Serviciul Piața Gugulanilor se ocupă și de patinoar în perioada de iarnă sau de târgurile organizate în Caransebeș, astfel că se fac încasări importante, potrivit edilului-șef. Cât de profitabilă e „afacerea” s-ar vedea și în curtea Luminiței Verdeș, fostul șef al Pieței și candidat acum pentru postul scos la concurs. 

Totul se învârte în jurul banilor. Piața Gugulanilor este un fel de stat în stat, este foarte profitabilă, este un fel de bancă. Se vehiculează foarte mulți bani. Bani care se duc și către partid! – Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș

gif card de energie dacus 1000x100

Luminița Verdeș se întreabă câte fețe are primarul Borcean, nevenindu-i să creadă ce acuzații a lansat acesta în spațiul public. „Nimic nu mă mai surprinde. Mie îmi spunea că nu are ce să îmi reproșeze profesional, iar acum nu face altceva decât să lanseze acuzații și să murdărească imaginea celor care nu îi sunt în grație”, a replicat aceasta. N-a făcut altceva decât să-l aprindă și mai tare pe primarul Caransebeșului. „A făcut cineva vreo descindere la Luminița Verdeș acasă?! Să vedeți bănci ale Primăriei, pavele! De ce nu verifică nimeni lucrul acesta?! Cum doamna Luminița Verdeș are acel imperiu acasă, iar tatăl meu, care a fost nouă ani city manager, stă în același apartament încă din 1981?! Să ne spună doamna Verdeș dacă a cumpărat vreodată mâncare dintr-un supermarket. Când ai la piață de la fructe la legume, verdeață, tăiței, prune, mere, carne… Să își țină gura doamna Luminița Verdeș! Am văzut o poză, nu am intrat niciodată în curtea dumneai. Curtea dumneaei este o adevărată grădină botanică. Este expusă pe Facebook-ul dumneaei. Se văd pavele, pavele care sunt și în Caransebeș. Bun, fiecare poate să își pună același model de pavele, dar există și bănci stradale, care, la fel, sunt din Caransebeș”, a răbufnit Borcean. Luminița Verdeș n-a mai spus nimic după atacul primarului. Și-a angajat în schimb avocat și îl va obliga pe primar să probeze totul în instanță.

A spus însă Andrei Ungur, președintele interimar al PNL Caransebeș: „Chiar nu pot să comentez toate aberațiile lui Felix Borcean. Nu pot să mă cobor la nivelul acesta de discuție”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/