Startul în Superliga de rugby, tot pe „Dan Păltinișanu”! Renovarea în Ronaț se tot amână

explo 1000x200

După primele trei jocuri din Cupa României, acum Timișoara Saracens începe Superliga de rugby, un campionat care va avea șapte echipe la start. În primul joc, bănățenii primesc vizita Universității Cluj, într-un joc programat tot pe „Dan Păltinișanu”, deoarece Ronațul nu va fi gata nici odată cu venirea toamnei!

În ceea ce privește accidentările, vor absenta Fercu și Conache, cu probleme mai vechi, dar deocamdată și Shennan și Melinte, în recuperare. „Sunt foarte încântat să începem sezonul cu Clujul sâmbătă. Sper că jucătorii sunt pregătiți și entuziasmați să înceapă campionatul. Este o oportunitate bună de a ne îmbunătăți jocul și de a repara ce mai trebuie pus la punct săptămâna aceasta, deoarece urmează patru meciuri dificile. Nu ne gândim încă la aceste partide, ci la ce avem de făcut acum, vom încerca diferite combinații de joc, revin și jucători accidentați”, a precizat antrenorul Sosene Anesi.

Căpitanul Eugen Căpățînă spune că, în acest sezon, Timișoara este propriul său adversar. „Cred că principalul nostru scop este câștigarea campionatului. Trebuie să fim conectați încă din primul meci, am avut aceste meciuri de încălzire în care am pus la punct ce mai trebuia. Cred că trebuie să începem campionatul în forță. În primul rând, cred că este o luptă cu noi, pentru că în trecut am demonstrat că putem câștiga cu toate echipele. Anul trecut am pierdut tot, nu am putut concretiza nimic. Trebuie să luptăm pentru a readuce titlul la Timișoara”, a punctat Căpățînă.

După meciul cu U Cluj, Timișoara va mai juca cel puțin alte două partide din campionat tot pe cel mai mare stadion din oraș. Deși se lucrează la el de aproape un an, terenul din Ronaț nu e gata nici acum! „S-a făcut verde terenul. Mai este încă de lucru, sperăm să și prindă rădăcini gazonul cât de repede și să ne întoarcem în Ronaț. Dar nu cred că se va întâmpla în septembrie”, a precizat managerul Attila Brosovszki.

Jocul de sâmbătă începe la ora 10.30 și va fi transmis de site-ul rugbytv.ro