Start ratat pentru rosso-neri

CSM Reșița a pierdut sâmbătă, primul meci al sezonului în Liga 3, 1-2 (0-0), în deplasare, cu Gloria Lunca Teuz Cermei.

Din păcate pentru toată suflarea roș-neagră, temerile antrenorului Tavi Benga s-au adeverit. Cermeiul nu s-a dovedit a fi deloc o echipă slabă, iar la acest nivel, nu neapărat echipa mai valoroasă e favorită. Ci echipa mai bătăioasă, mai pragmatică, gata să se autodepășească și care, cunoscându-și limitele, joacă un fotbal simplu, cu puține atingeri ale balonului, supraaglomerat în zona centrală și care așteaptă greșeala unui adversar ce-și asumă tot mai multe riscuri. Cam așa au stat lucrurile și la Cermei.

Prima repriză s-a jucat sub o ploaie torențială, cu puține ocazii de gol la ambele porți. La pauză ploaia s-a oprit, dar repriza secundă a început prost pentru rosso-neri. Vadasis a plătit prețul tinereții, a intervenit imprudent în careu și arbitrul a pus mingea pe punctul cu var. Zimmermann a fost bătut de Nistor, însă echipei reșițene îi rămăseseră la dispoziție 40 de minute pentru a întoarce scorul. Benga a mutat rapid, l-a trimis în teren pe Staicu, la schimb cu Curtuiuș, apoi a mizat și pe experiența lui Breșneni și determinarea lui Izmană, care le-au luat locul Ene și Miranda. Golgheterul Staicu a fost încă o dată omul potrivit la locul potrivit și a restabilit egalitatea în minutul 86. Rosso-nerii au forțat victoria, numai că au riscat, poate, prea mult, și în final nu s-au ales nici măcar cu un punct. În al treilea minut al prelungirilor, Michel a prins un șut fantastic care nu i-a dat nicio șansă lui Zimmermann și CSM debutează în actuala ediție de campionat cu un eșec neașteptat.

„Prevedeam că o să avem un meci greu cu o echipă, așa cum am spus înainte de meci, o echipă bună de Liga 3, cu câțiva jucători cu nume din fotbalul arădean și nu numai, jucători cu experiență, cum ar fi Varga, Polgar, dar și cu jucători mai tineri cu calitate, foarte talentați. Principalii vinovați pentru acest eșec cred că suntem noi, chiar dacă am pierdut nemeritat. Am avut un număr mai mare de ocazii, chiar dacă din faze fixe și nu neapărat din acțiuni poziționale  sau din contraatac. Trebuia să marcăm, să fim mai atenți. Am făcut două greșeli de plasament și anume a lui Vadadis, fundaș stânga, penalti făcut  cadou adversrilor și mai apoi, pe construcția noastră am pierdut mingea și nu ne-am repriat cum trebuie. Felicit echipa gazdă pentru dăruire, a avut o dăruire și o agresivitate uneori peste măsură, dar o felicit pentru victorie. Poate că noi nu am avut agresivitate, trebuia să răspundem și noi cu agresivitate adversarului. Chiar le-am spus acest aspect jucătorilor, trebuia să fie mai luptători, mai agresivi și mai inteligenți, am cerut să joace mai repede și ei nu au făcut acest lucru”, a declarat Octavian Benga pentru expressdebanat.ro.