Lecții de schi în plină vacanță

De astăzi, încep cursurile de schi în Tabăra de Iarnă, care îi farmecă anual pe micuți cu multă zăpadă, lecții de supraviețuire și, nu în ultimul rând, cu multă distracție. Drumul spre Muntele Mic este deschis, astfel că aceștia pot urca pe munte cu microbuzul sau telescaunul, după preferințe. 

În această dimineață, o nouă serie de copii și tineri au urcat pe Muntele Mic, acolo unde iau lecții de schi de la alpinistul Cornel Galescu, dar și de la alți instructori cu experiență în acest domeniu. Tabăra de Iarnă își propune, în primul rând, să îi învețe pe copii să aibă încredere în forțele proprii. ,,Inițiem aceste cursuri în fiecare an, pentru că au succes la copiii pasionați de sporturile de iarnă”, spune alpinistul Coco Galescu. ,,Dacă acasă părinții sunt protectivi în exces, aici îi învățăm ce însemnă libertatea, în bunul sens al cuvântului”, a adaugat viceprimarul municipiului Caransebeș.

În primele ore ale Taberei de Iarnă, copiii învață să se echipeze singuri.

Părinții sunt încrezători că cei mici vor învăța ABC-ul celui mai iubit sport de iarnă și tocmai de aceea au fost de acord să plătească pentru tabără. Pentru cele șase zile pe care copiii le petrec la munte, aceștia au scos din buzunar 790 de lei, la care s-a mai adăugat suma 40 de lei, taxa pentru telescaun, și alți 100 de lei pentru închiriatul echipamentului.

Inițiatorul Taberelor de Iarnă este Clubul Montan Caransebeș. Alături de Cornel Galescu, instructorii Răzvan Ioanițescu și Dani Brăteanu le vor trezi copiilor spiritul de aventură la peste 1.000 de metri altitudine.

Din prima serie a taberei fac parte și elevii de la Școala Numărul 7 din Reșița.

banner 1000 x 100 hd