FOTO: Cum se umple barajul de la Văliug

Deși nu de mult timp s-au încheiat lucrările de renovare la baraj, lacul de la Văliug a mai câștigat câțiva metri cubi de apă în cele trei săptămâni de la finalizarea reabilitării. Gozna promite că va fi pregătit pentru sezonul estival.

Așa cum s-a golit, încet și sigur, lacul începe să se umple din nou cu apă. Pentru cei care au fost îngrijorați că nu vor avea parte de suficientă apă în lac la vară, pot sta liniștiți pentru că nivelul apei în baraj crește văzând cu ochii.

Însă, până când apa va ajunge la pontoane, peisajul lacului continuă să impresioneze turiștii pasionați de sporturile de iarnă ce vin să își petreacă primele zile din an pe pârtia de la Crivaia. „M-am speriat când am ajuns și am dat cu ochii de lac, nu știam unde s-a dus toată apa. După am aflat ce s-a întâmplat și sper doar să revină nivelul apei la normal până la vară”, spune un timișorean. Cei mai curioși dintre turiști se avântă până pe fundul lacului ca să admire peisajul de jos.

Alții au așteptat cu sufletul la gură să ajungă la pârtie ca să vadă și stadiul lacului pe viu. „Am văzut pe internet că l-au golit și mi-am amintit acum când am hotărât să urcăm la pârtie că vom vedea și cum mai arată lacul. E puțin sinistru când îți apare peisajul în fața ochilor, cu malurile astea mari și pline de zăpadă, dar văd că deja începe să se umple la loc, deci e bine”, explică un cărășean.

Până când sezonul estival va bate la ușă, va veni primăvara, momentul când zăpada se va topi și va ajuta considerabil la revenirea nivelului apei în lac.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157632417061548″]

banner 1000 x 100 hd