Start la depuneri de proiecte pentru finanțările IMM-urilor din regiunea de Vest

ADR Vest anunță startul depunerilor de proiecte pentru finanțări nerambursabile care se adresează întreprinderilor mici și mijlocii din Regiunea de Vest. 74 de milioane de euro sunt alocați prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Începând de vineri, 30 octombrie, pot fi depuse cererile de finanțare în cadrul noului apel de proiecte pentru susținerea IMM-urilor. Regiunea Vest dispune de o alocare financiară de 17.655.000 de euro în cadrul apelului.

Apelul se adresează atât IMM-urilor din mediul urban, cât și celor din mediul rural. Ajutorul finanțării se acordă pentru construirea sau extinderea spațiului de producție și pentru creșterea eficienței afacerii. Valoarea finanțării nerambursabile care poate fi acordată este între minimum 1.500.000 de euro și maximum 6.000.000 de euro. Cererile de finanțare pot fi depuse până în data de 30 noiembrie 2020, ora 12.00, prin aplicația MySMIS.

leader board 728 x 90 px

Pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a realizat o broșură tip ghid. Cei ce se înscriu se pot orienta în elaborarea proiectului după acest ghid, care cuprinde fiecare pas de urmat. Broșura poate fi consultată aici.

În Regiunea Vest au fost contractate până în prezent 363 de proiecte ale microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii în cadrul Regio-POR 2014-2020. În contextul pandemiei COVID-19, de la data decretării stării de urgență pe teritoriul României, respectiv ulterior, pe perioada stării de alertă, ADR Vest a semnat cu reprezentanții mediului privat 102 contracte.