Stăm pe uscat! Ștrandul municipal nu este atractiv pentru investitori

casinoherculane by sungarden

Lugojenii rămân și în această vară fără un ștrand al lor unde să fugă de caniculă și să se relaxeze. Acest lucru în condițiile în care Primăria Lugoj a încercat găsirea unui investitor care să preia baza de agrement.

Baza de agrement „Ștrand” cu cele trei bazine principale (unul pentru sărituri, unul pentru agrement și unul pentru copii), două jacuzzi, tobogane, un râu artificial, teren de tenis, de baschet și de minifotbal, vestiare, spații pentru bar etc, se află într-o stare de nefuncționare ca urmare a execuției defectuoase a construcțiilor și calității echipamentelor, realizate de fosta administrație. În prezent, este nevoie de lucrări de reparații specializate, urmate de o exploatare și întreținere calificată, astfel că edilii lugojeni au încercat în mai multe rânduri să o închirieze.

„Prețul minim de pornire a licitației sugerat este de 5.428,39 lei/lună (fără TVA), iar doritorii pot închiria baza sportivă în suprafață de 11.666 mp, din totalul de 12.124 mp teren intravilan, precum și mijloacele fixe necesare funcționării acestuia”, a transmis primarul Claudiu Buciu. Deși au fost voci care au acuzat că se dorește predarea bazei doar pentru jocuri politice sau câștiguri proprii, iată că „marea lovitură” nu este tentantă pentru nimeni, astfel încât baza rămâne pe butuci. Deși sunt suficienți cei care acuză administrația de proastă gestionare a obiectivului, adevărul este că municipalitatea nu prea a avut ce să gestioneze, chiar dacă „specialiști” din primărie au afirmat că ștrandul e perfect funcțional. Lipsa echipamentelor, pereții căzuți ai bazinului, linerul dezlipit și multe altele au fost lucruri suficiente ca toată lumea să fugă de oportunitatea închirierii bazei. Ce se va întâmpla cu aceasta pe viitor este întrebarea la care administrația trebuie să găsească un răspuns sau chiar mai mult, o soluție…

Relaxare aproape de Lugoj

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Din păcate, acest sezon estival este compromis, dar lugojenii au la dispoziție și alte locuri de relaxare. În Lugoj ar fi doar piscina de la Restaurantul J’Adorre, care este funcțională zilnic, între orele 11 -19, pentru că de dimineață, de la ora 9 la 11, sunt organizate cursuri de înot. Prețurile oscilează în funcție de pretenții. Pentru adulți, de luni până vineri, ele sunt de 30 de lei cu șezlong inclus și 40 de lei pentru cei care doresc pat, iar pentru copii ele sunt de 20 de lei cu șezlong și 30 de lei cu șezlong, în weekend. Sâmbăta și duminica și adulții plătesc mai mult: 40 de lei cu șezlong inclus. Pentru cei mici, sub vârsta de doi ani, nu se plătește intrare.

Aproape de Lugoj este și Cabana Artemis din Mănăștiur, care dispune de piscină și jacuzzi cu apă încălzită. Prețul de intrare este de 40 lei/adult, 20 lei/copil (până la vârsta de 10 ani) sau abonament lunar, care costă 500 lei. Complexul dispune de un teren sintetic de fotbal și tenis și este deschis între orele 10 – 20.

La câțiva kilometri de Mănăștiur este și Hanul Lui Bogdan, aflat la intrarea în Făget. Mai departe, cei care ajung la Valea lui Liman se pot răcori gratis în frumoasa piscină de la poalele Vârfului Rusca.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/