Stăm acasă și programăm următoarea aventură

Fenomenul creat de Coronavirus a anulat mii de concedii dar nu și planurile pentru vacanțele ce vor urma atunci când pericolul va trece. Iubitorii de off road sunt așteptați în Clisura Dunării.

„Viața nu se oprește acum. Mai avem atât de multe lucruri de făcut, atâtea locuri de vizitat și frumuseți ale naturii despre care poate nici nu știam că există. A venit momentul să ne redescoperim țara, să ajutăm pe cât se poate turismul românesc și evident să ne bucurăm de viață.”, spune Cosmin Tănasa, unul dintre inițiatorii Asociației Iron Gates Adventures.

„Off-Road Adventures în Clisura Dunării” este proiectul care, așa cum speră organizatorii, va fi cel care va readuce strălucirea și înflorirea turistică ce a cunoscut-o cândva întreaga regiune. Cu ajutorul mai multor oameni de afaceri și iubitori ai sportului a luat ființă acest plan și a cărui primă ediție s-a dovedit un succes garantat. Două zile spectaculoase în natură, în Jeep-uri sau Atv-uri, cu off-roaderi profesioniști din Timișoara, în frunte cu campionul Mao (Adrian Marcovici), ce au venit special pentru o sesiune de andrenalină și spectacol vizual total pe fabuloasa Clisură din Caraș-Severin.

„Pentru că ce s-a întâmplat la începutul lunii martie ne-a surprins peste măsură, chiar dacă suntem în stare de urgență asta nu înseamnă că noi nu putem face rezervări pentru atunci când totul va fi bine. Am primit deja zeci de telefoane de la oameni care au auzit, au citit despre ceea ce s-a întâmplat și vor și ei să pornească cu noi în aventură. De exemplu, am reprogramat un grup din Timișoara, din data de 25 martie pentru 15 aprilie, dar dacă încă suntem în carantină, extindem pentru când se va putea. Deja avem foarte multe cereri și când se va termina cu nebunia asta, pentru că lumea abia așteaptă să iasă din casă ne dorim ca primii noștri clienți să fie și primii rezervați.”, a mai explicat Cosmin Tănasa.


Printre traseele turistice punctate în prima excursie, și cu ajutorul lui Ion Cârpian, șeful Ocolului Silvic Moldova Nouă, s-au numărat: Izvorul Mânzului și Podul Domnului, traseul de la Cabana Berzovița a Ocolului Silvic, un traseu spectaculos prin pădure până la Cantonul și Parcul Dendrologic Zăvoi, cascadele Modăvița, Bordânc, la cetatea numită Sfântul Ladislau și până în punctul mai puțin cunoscut de turiști, adică pe Culmea Varadului, care se află la o altitudine de probabil 600 m deasupra Dunării.

Așadar, planurile de vacanță pot continua, iar pentru participarea la excursia off-road, programată să dureze aproximativ cinci-șase ore/zi , informațiile suplimentare se pot obține la numerele de telefon: 0758 111 888/ 0724 969 172 sau la adresa de email: contact@irongatesadventures.com.