Sprijin pentru turiști! Timișoara va avea aplicație mobilă, pe care vor fi promovate toate evenimentele orașului

piata unirii2

Cu scopul de a veni în sprijinul turiștilor, în contextul proiectului TM2023, Primăria Timișoara vrea să realizeze o aplicație mobilă care va deveni principalul punct de informare, având în vedere că va cuprinde toate evenimentele din oraș.

Primăria Timișoara vrea să vină în sprijinul turiștilor care sunt așteptați în număr mare în 2023, când orașul va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Așadar, instituția caută un furnizor IT care să realizeze aplicația mobilă a orașului.

Mai precis, Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara a scos la licitație publică dezvoltarea platformei digitale a orașului nostru, sub numele de „CityApp & Toolbox”.

Aceste instrumente vor deveni platforma digitală a orașului, vor promova Timișoara ca destinație turistică și oferta sa de evenimente și activități, în special în contextul titlului de „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” și nu numai. Aplicația își propune să devină agenda digitală a evenimentelor din Timișoara, disponibilă și utilă atât locuitorilor, cât și turiștilor. Se dorește ca instrumentul digital să permită, printre multe alte facilități, personalizarea informației conform criteriilor și a temelor de interes selectate de utilizator, salvarea evenimentelor în calendarul propriu și primirea de notificări la publicarea unor evenimente de interes. Vizitatorii orașului vor putea obține informații utile despre obiectivele turistice din oraș, dar și articole dedicate despre locuri și evenimente recomandate”, a informat Centrul de Proiecte.

Mai mult, operatorii și instituțiile culturale vor putea valorifica la rândul lor o componentă a aplicației, un toolbox, care le oferă posibilitatea de înregistrare și adăugare automată de conținut și actualizare în timp real a informațiilor. Totodată, toolbox-ul ar putea deveni și un instrument de comunicare între operatori și instituții publice, facilitând prin digitizare anumite procese de avizare.

Furnizorii IT interesați să realizeze aplicația mobilă a Timișoarei pot depune ofertele AICI până la data de 10 ianuarie 2023. Valoarea contractului este estimată la 1,2 milioane de lei, fără TVA.