Sprijin pentru tinerii din vestul țării: 25.000 euro, bani europeni, pentru a-și deschide propria afacere

1000x100 (5)

Sute de tineri din vestul țării, care au vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, pot participa la cursuri gratuite de formare cu scopul de a-și găsi un loc de muncă mai ușor. Mai mult, cinci dintre aceștia pot primi 25.000 euro, bani europeni, pentru a-și deschide propria afacere.

Tinerii din vestul țării care nu au un loc de muncă și nici nu sunt înscriși la vreo unitate de învățământ pot beneficia de cursuri gratuite de formare, pentru a se angaja mai ușor. În cadrul unui proiect european în valoare de aproape un milion de euro, Asociația Inovatrium, un ONG din Timișoara, în parteneriat cu Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, intenționează să ofere sprijin unui număr de 379 de persoane.

Este vorba de tineri din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, care au vârste cuprinse între 16 și 29 de ani. Aceștia vor beneficia de programe gratuite de formare profesională, iar la absolvire se vor alege și cu câte o subvenție cuprinsă între 200 și 1.800 lei. De asemenea, cel puțin 164 de tineri vor fi angajați, iar cinci dintre beneficiari au șansa de a primi câte 25.000 euro fiecare pentru a-și deschide propria afacere.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

seminar inovatrium

În prezent, proiectul se află în plină implementare, astfel că tinerii care doresc să beneficieze de aceste servicii se pot înscrie AICI! La sfârșitul acestei săptămâni, reprezentanții ONG-ului timișorean care derulează proiectul au organizat și un seminar de informare mai inedit, într-o cafenea, în timpul căruia s-a vorbit despre antreprenoriatul în rândul tinerilor și cum pot fi aceștia sprijiniți cu bani europeni.

Rolul nostru în cadrul acestui proiect este de a-i identifica pe acești tineri care pot beneficia de cursuri gratuite de formare. Rata șomajului în județul Timiș este în scădere. Este un lucru bun pentru mediul economic, deoarece înseamnă că mediul economic funcționează. Angajatorii încearcă să-și găsească forță de muncă, dar, din păcate, este o criză acută de forță de muncă pentru că o parte dintre persoanele care-și caută un loc de muncă au plecat în străinătate, alții nu sunt calificați pentru activitățile pe care le solicită angajatorii”, a explicat Florentin Lațcu, directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș.

inovatrium1

banner 970 x 250