Sprijin financiar pentru copiii şi tinerii defavorizaţi din Anina

Bagajul de cunoștințe acumulat de-a lungul anilor joacă un rol definitoriu în creionarea unui viitor strălucit pentru orice tânăr. Din păcate, de cele mai multe ori, atingerea acestui obiectiv este îngreunată atunci când la mijloc intervin starea materială precară și lipsa accesului la servicii de protecție socială.

Întrucât lipsa locurilor de muncă în rândul părinților poate avea un impact negativ în ceea ce-i privește pe copii, cu gândul de a-i scuti de anumite cheltuieli pe cei care se îngrijesc de ei, tinerii abandonând studiul de la vârste fragede, fapt care în timp duce la excluziune socială, administrația publică locală din Anina, spre exemplu, a luat decizia de a nu sta nepăsătoare în fața unei astfel de situații, aleșii locali fiind de acord să sprijine financiar un ONG de pe raza orașului care are drept scop tocmai oferirea de servicii educaționale și sociale pentru copiii și tinerii defavorizați.

Cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local de la sfârșitul lunii ianuarie, reprezentanții partidelor politice au decis să sprijine lunar Asociația „Il Giocattolo” cu suma de 2.500 de lei. ONG-ul s-a implicat în decursul anilor de împământenirea importanței educației în rândul tinerilor cu posibilități materiale precare de pe raza UAT-ului prin derularea de activități sociale de tip „Centru de Zi”.

leader board 728 x 90 px

Mai mult decât atât, văzând gradul de implicare al ONG-iștilor și modul în care au evoluat o parte din tinerii care au fost instruiți în sânul Asociației „Il Giocattolo”, consilierul local social-democrat, Dorinel Ungureanu, a lansat propunerea ca, pe viitor, sprijinul financiar pe acest segment să fie unul mult mai însemnat.

Sursa foto principal: .turnulsfatului.ro.