Sprijin european pentru salvarea celei mai valoroase clădiri din Băile Herculane

Asociația Locus, care a inițiat proiectul de salvare a celei mai valoroase clădiri din stațiunea Băile Herculane, va primi sprijin din partea unor specialiști din afara țării. Recent, asociația a devenit parte dintr-o organizație europeană ce promovează patrimoniul cultural.

Vești bune aduse de Asociația Locus, care se luptă de câțiva ani să salveze Băile Neptun, cea mai valoroasă clădire din patrimoniul stațiunii Băile Herculane. Reprezentanții ONG-ului anunță că au devenit parte dintr-o organizație europeană ce promovează patrimoniul cultural.

Ne bucurăm să vă anunțăm că Asociația Locus a devenit parte din organizația europeană Europa Nostra, organizație ce promovează și celebrează patrimoniul cultural. Acest pas este unul important pentru asociația noastră, deoarece ne facilitează accesul la programe și specialiști la nivel european”, a informat Asociația Locus.

leader board 728 x 90 px

Europa Nostra a fost fondată la data de 29 noiembrie 1963 la Paris. De aproape 60 de ani organizația celebrează, protejează și face lobby pentru patrimoniul cultural. Europa Nostra este astăzi recunoscută ca cea mai reprezentativă organizație de patrimoniu din Europa, cu membri din peste 40 de țări.