Sprijin de sărbători pentru nevoiașii din Băile Herculane

explo 1000x200

De sărbători, Primăria din Băile Herculane își îndreaptă atenția spre persoanele aflate în nevoie. În cea mai recentă ședință a forului local, s-a decis ca administrația locală să acorde un ajutor suplimentar anumitor categorii sociale.

Un proiect de hotărâre inițiat de primarul Cristian Miclău le va aduce un sprijin în perioada sărbătorilor persoanelor aflate în nevoie. Prin proiectul de hotărâre aprobat în ședința din 30 martie, persoanele vârstnice și alte categorii de persoane vulnerabile din Băile Herculane vor primi tichete sociale de două ori pe an: de Paște și de Crăciun. Mai exact, este vorba despre beneficiarii de venit minim garantat, beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei și pensionarii din stațiune care au venituri totale de cel mult 520 de lei, nu primesc alte ajutoare și nu au cedat locuința cu clauză de întreținere unei alte persoane.

Valoarea nominală a tichetelor sociale este de 50 de lei.

Pentru a putea beneficia de ajutorul acordat de Primărie, cetățenii care îndeplinesc condițiile stabilite trebuie să depună documentele doveditoare și o cerere la sediul administrației locale, iar tichetele vor fi acordate prin intermediul Serviciului Public de Asistență Socială.

banner 970 x 250