UPDATE. Minoră instituționalizată, căzută de la etajul 4! Directoarea Ana Vasile, penalizată cu 20 la sută!

Ana Vasile, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin, e arsă la buzunar pentru că îi sfidează în continuare pe președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu respectiv Ionuț Popovici!

Vicele Popovici a sesizat Comisia de Disciplină în ianuarie 2017 cu privire „la unele aspecte care ar putea constitui abateri disciplinare” referitoare la activitatea Anei Vasile. Comisia respectivă a efectuat cercetarea administrativă și a reținut trei fapte încadrate ca și abateri disciplinare. În primul rând e vorba despre refuzul directorului DGASPC „de a se prezenta pentru a oferi informații conducerii Consiliului Județean cu privire la un eveniment cu consecințe grave în care a fost implicată o minoră ocrotită în cadrul direcției”. Ana Vasile ar fi refuzat întrevederea cu Ionuț Popovici. A doua abatere disciplinară ar consta în lipsa de informare a conducerii CJ cu privire la un alt eveniment, în care a fost implicată tot o minoră. Ca a treia abatere, Comisia de Disciplină indică „tonul sfidător și folosirea insinuantă a unor expresii în redactarea adresei către vicepreședintele Popovici de genul «având în vedere implicarea dumneavoastră personală»”.

Ana Vasile a mai fost sancționată de aleșii județeni, tot ca urmare a unui raport întocmit de Comisia de Disciplină, în decembrie anul trecut, cu mustrare scrisă, pentru mai multe abateri, printre care și colaborarea defectuoasă și atitudinea de insubordonare. De data aceasta, comisia a propus aplicarea sancțiunii diminuării drepturilor salariale cu 20 la sută pe o perioadă de trei luni. Sancționarea Anei Vasile trebuie validată în Consiliul Județean, aspect care va fi discutat chiar astăzi, în ședință extraordinară.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Despre Ana Vasile, mai exact despre activitatea acesteia la DGASPC Caraș-Severin, se vorbește de ani întregi. Abaterile care stau la baza sancțiunii sunt însă de dată recentă. Potrivit raportului Comisiei de Disciplină, vicepreședintele Popovici a convocat-o pe Ana Vasile pentru a-i oferi informații despre evenimentul produs în dimineața zilei de 22 noiembrie 2016, când o minoră care era instituționalizată în Centrul de Plasament „Casa Noastră” Zăgujeni a fost găsită de Poliția Caransebeș, urmare a unui apel 112, căzută de la etajul 4 al unui bloc din municipiu. „Viața minorei instituționalizate a fost pusă în pericol, aceasta suferind numeroase contuzii, fracturi multiple la nivelul membrelor inferioare și superioare, având nevoie de mai multe intervenții chirurgicale de specialitate”, a stabilit comisia, care subliniază și faptul că Ionuț Popovici a aflat despre eveniment din presa online, la mai mult de 24 de ore de la producerea lui.

În raport mai e prezentat un caz, cel al unui tânăr căruia i-a fost revocat ordinul de protecție doar în baza unei minute a instanței. „Vicepreședintele Ionuț Popovici a intervenit personal pentru ca tânărul să nu fie lăsat în acea noapte în stradă și să fie găzduit în centrul de plasament”, a mai stabilit Comisia de Disciplină.

Ana Vasile s-a apărat în fața comisiei, susținând că nu a fost convocată de nimeni pentru a oferi informații, numai că martorii lui Popovici au contrazis-o!

UPDATE, ora 11.40

Punctul de pe ordinea de zi, referitor la sancționarea Anei Vasile, a fost votat de consilierii județeni reuniți astăzi în ședință extraordinară. 21 dintre cei prezenți au fost de acord, în timp ce 6 consilieri județeni au votat împotrivă.

banner 970 x 250