Spovedania lui Cristian Pădurariu, atacantul timișorean prins că a pariat pe un meci al ACS Poli: „Eu nu am influențat niciun rezultat”

Unul dintre puținele cazuri dovedite de fotbalist care a pariat pe un meci al propriei sale echipe, într-un fotbal în care cluburile sunt sponsorizate de case de pariuri, este cazul jucătorului Cristian Pădurariu de la ACS Poli. În prezent, atacantul este suspendat de FRF, care i-a dictat o pedeapsă sub pragul din regulament. Jucătorul a acceptat să vorbească despre versiunea sa a poveștii, deranjat că a apărut informația cum că ar fi pariat pe un meci la care a intrat în teren, jocul pierdut cu UTA.

În etapa a V-a, ACS Poli a pierdut acasă cu 3-0 cu UTA. Apoi, în etapa a VI-a, alb-violeții au cedat cu 1-0 la Clinceni, partidă pentru care atacantul Cristian Pădurariu nu a fost inclus în lot. Jurnalistul Costin Ștucan a prezenta în emisiunea GSP Live și pe contul său de Facebook informația că atacantul a pariat pe meciul cu UTA, în care a fost introdus ca rezervă. Jucătorul spune că totul a început în 13 septembrie, după ce echipa a pierdut la Arad tot cu UTA, dar în Cupa României. „Totul a început în data de 13 septembrie, când domnul președinte Birlică m-a chemat la club spunându-mi că a jucat la pariuri, amenințându-mă că nu o să mai joc fotbal niciodată, că o să mă dea la Poliție și la FRF. În urma presiunilor și amenințărilor, am recunoscut că am pus un bilet cu mai multe meciuri, inclusiv meciul dintre Clinceni și ACS Poli Timișoara, biletul nefiind câștigător. La acel meci eu nu am făcut deplasarea cu echipa, fiind accidentat. Deci nu este adevărat că mi s-a reproșat că am jucat la pariuri pe meciul cu UTA din data de 1 septembrie 2018!”, spune Pădurariu.

Jucătorul mărturisește că Radu Birlică, devenit administrator special al clubului după intrarea în insolvență, l-a denunțat la FRF după ce el nu s-a mai prezentat la antrenamente. Pădurariu spune că a făcut asta pentru a nu i se imputa ulterior altă eroare. „Eu am jucat în trei meciuri oficiale în acest sezon, totalul minutelor fiind 70. Eu consider că am ajutat echipa, mai ales în meciul cu Ripensia, după care domnul Birlică m-a felicitat! Am citit interviul pe care l-a dat domnul Birlică, în care spunea că am fost dat afară, ceea ce nu este adevărat, eu chiar insistând să îmi rezilieze contractul, fiind refuzat. La scurt timp după incident, domnul Birlică mi-a trimis mesaje să mă prezint la antrenamente. Eu am refuzat și acest lucru m-a determinat să merg mai departe, făcând sesizare la FRF”, a mai mărturisit jucătorul.

Fotbalistul ar vrea să plece împrumut din primăvară, Birlică spune că îi mai acordă o șansă

Pădurariu a fost audiat de Comisia de Integritate a FRF, mai precis, de ofițerul de integritate Virgil Pascu. După ce a fost audiat inclusiv de un complet de cinci judecători, timișoreanul de 21 de ani și-a primit pedeapsa. Pădurariu a primit o amendă de 5.000 de lei și o suspendare de 3 luni. Pedeapsa este sub ceea ce prevede Regulamentul Disciplinar al FRF la Articolul 60, unde se menționează că persoanele care primesc un „avantaj nejustificat” primesc amenzi cuprinse între 100.000 și 300.000 de lei și o suspendare de doi ani de la activități legate de fotbal și inclusiv accesul pe stadion.

Pădurariu a primit sentința în data de 22 noiembrie. Jucătorul speră să poată fi împrumutat la altă echipă, deoarece în această iarnă, perioada de transferuri se va încheia în data de 25 februarie. „Sunt conștient că nu aveam ce să caut în casa de pariuri, dar este o mare diferență între a juca un bilet la pariuri și a face un blat. Eu nu am influențat niciun rezultat, dovadă fiind sancțiunea pe care am primit-o. Le mulțumesc celor care m-au susținut în această perioadă nu tocmai plăcută, iar cei care mă cunosc știu ce caracter am”, a punctat Pădurariu.

Întrebat cum comentează afirmațiile jucătorului, administratorul special al ACS Poli, Radu Birlică a spus că e dispus să îl ierte pe jucător și în rest nu a vrut să facă alte comentarii. „Eu îi acord a doua șansă să vină la echipă după suspendare. Nu am ce să comentez de un jucător prins la pariuri de propria echipă. Subiectul este închis”, a fost răspunsul lui Birlică. Cristi Pădurariu este născut în 1997 și în acest sezon mai este eligibil U21.

Sursa foto: liga2.prosport.ro