Sportivii din Moldova Nouă, în top 10 la Balcaniadă!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

 

În perioada 25-27 septembrie 2015, Departamentul Ju-Jitsu din cadrul Federației Române de Arte Marțiale (FRAM) a participat la două evenimente internaționale majore: Cupa  Mondială  de  Cadeți  U15  și  Campionatul  Balcanic,  competiție  organizată  pentru categoriile de vârstă seniori, juniori U21, aspiranți U18 și copii U12.

Campionatul Balcanic a reprezentat,  de  asemenea,  una  din  competițiile  în  urma  cărora  sportivii  obțin  puncte  de calificare în vederea participării la Jocurile Mondiale 2017 (World Games 2017), organizate la Wroclaw, în Polonia.

Competiția Cupa Mondială de cadeți U15 a  reunit 233 sportivi din 15 țări, care au concurat în cele 2 sisteme de concurs ale Federației Internaționale de Ju-Jitsu (JJIF) organizate pentru această vârstă – Duo demonstrativ și Fighting (luptă individuală, semi-contact). Lotul României a fost compus din 2 echipe de Duo și 29 sportivi la Fighting.

Rezultatele  obținute  de  sportivii  români  au  fost  foarte  bune,  la  finalul  competiției România  obținând  o  medalie  de  Aur, 5  medalii  de  Argint și  7  medalii  de  Bronz. Ca urmare a rezultatelor obținute, România s-a clasat pe locul V pe națiuni în cadrul Cupei Mondiale de cadeți U15.

untitled design set 970x90 px

La  cele 3  sisteme de concurs  ale  Federației Internaționale  de  Ju-Jitsu (JJIF) din cadrul Campionatului Balcanic –  Duo demonstrativ,  Fighting  (luptă  individuală,  semi-contact)  și  Ne-Waza (Ju-Jitsu Brazilian), echipa României a înscris 52 sportivi (1 echipă de Duo, 39 sportivi la Fighting și 12 sportivi la Ne-Waza), în total competiția reunind 308 sportivi din 19 țări.

Rezultatele lotului național de ju-jitsu al României au fost: 8 medalii de Aur, 12 medalii de Argint și 20 de medalii de Bronz. În clasamentul general  al  celor  două  competiții  reunite, respectiv Cupa  Mondială  de  cadeți U15 și Campionatul Balcanic, echipa națională a României a ocupat Locul III pe națiuni, după Slovenia și Rusia.

Lotul României participant la cele două competiții a cuprins  componenți ai mai multor cluburi. Printre cele participante este și YARIKO DOJO din Drobeta Turnu Severin, al cărei antrenor, Oliver Vlad, prin sportiva Adriana Torma, a reușit să obțină o medalie de bronz. În primii zece însă s-au clasat și ceilalți participanți din oraș: Nicole Budacov, pe locul 7, și Sebastian Craiovan, pe locul 9.

Competițiile continuă în acest weekend la malul Dunării, pentru că la Moldova Nouă are loc Cupa Danubius, organizată de Clubul Sportiv Yarikko Dojo. Sponsorii acțiunii sunt: Auto Alex, Chic Café și Sala de evenimente. Președintele PNL Moldova Nouă, Adrian Torma, este unul dintre organizatori.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/