Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, centru de diagnostic pentru pacienții suspecți de coronavirus! Au fost cumpărate 150 de teste!

Analizele pacienților suspecți de coronavirus nu vor mai fi trimise la Institutul „Matei Balș” din capitală, ci vor fi interpretate de medicii spitalului de boli infecțioase din orașul de pe Bega. 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că și Timișoara va avea un centru de diagnostic astfel încât medicii să nu mai fie nevoiți să trimită la București probele recoltate de la pacienții suspecți de temutul virus. Specialiștii de la laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase au acum la dispoziție 150 de kit-uri cu ajutorul cărora pot fi depistate eventuale infecții cu COVID-19.

Medicii au fost instruiți de specialiștii firmei care comercializează astfel de teste în 18 februarie.

Putem să punem diagnostic și de asemenea, am eliberat încă un spațiu astfel încât dacă vin pacienți să avem mai multe locuri și dacă și acela se va umple eliberăm și secția de chirurgie toracică. Pe măsură ce sunt sau dacă sunt cazuri care necesită servicii medicale avem așa un plan eșalonat de a elibera și a avea locuri”, a explicat, pentru Express de Banat, Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

În acest fel vor fi evitate cazuri precum cel al asistentului din Reșița, ale cărui analize au ajuns la Institutul „Matei Balș” după 12 ore de la recoltare. Asta, pentru că au fost trimise cu mașina.