Coronavirus: Întâlnire de urgență la Prefectura Timiș!

Creșterea numărului de îmbolnăviri din Europa și mai ales din Italia i-a determinat pe reprezentanții Prefecturii Timiș să se întâlnească de urgență.

Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a avut loc astăzi și a fost condusă de Liliana Oneț, prefectul județului Timiș. S-a discutat în principal despre identificarea spațiilor în care pot fi cazate persoanele care vin din Italia, în special din localitățile aflate în carantină – MaleoTerranova dei PasseriniCodogno, San FioranoSomagliaFombioCasalpusterlengo, Castiglione d’AddaBetonico şi Castelgerundo, Vo Euganeo.

Toate persoanele care vin în România din localitățile afectate  sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile intră în categoria celor care trebuie să stea în carantină 14 zile după intrarea în țară. „Totodată, se va semna un Protocol între Direcția de Sănătate Publică, Jandarmerie și Poliția, pentru ca persoanele care intră în țară din zonele în carantină să fie conduse în spațiile special amenajate și să asigure paza acestor locații. A fost asigurat personal medical 24/24 ore  în punctele de frontieră din județ, care verifică starea de sănătate a persoanelor care intră în țară. Lista cu spațiile disponibile în județul Timiș, care sunt verificate în aceste ore de către Direcția de Sănătate Publică,  va fi transmisă astăzi Comitetului Național pentru Situații de Urgență și Ministerului Sănătății. În plus, atât Primăria municipiului Timișoara, cât și Consiliul Județean, urmează să achiziționeze containere care vor fi instalate în Timișoara și județ, în care vor putea fi cazate persoanele carantinate”, au trimis reprezentanții Instituției Prefectului. 

Containerele vor fi dotate cu tot ce este necesar – apa curentă, toalete individuale și mobilier. De asemenea, Liliana Oneț a cerut Direcției de Sănătatea Publică Timiș, Poliției de Frontieră și Aeroportului Internațional Timișoara să actualizeze în permanență pe site-urile lor zonele afectate de coronavirus. În plus, a solicitat DSP extinderea campaniei de informare a populație privind infecția cu coronavirus și măsurile de prevenire care trebuie luate.

tmc 640