Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara are o nouă secție. Încă 48 de paturi pentru bolnavii de COVID-19

Clinica de Recuperare Cardiovasculară a Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara a devenit, oficial, secție exterioară a Spitalului „Victor Babeș”. Decizia a fost luată în urmă cu aproximativ două săptămâni și a fost aprobată, inițial verbal, de ministrul Sănătății Nelu Tătaru, în vizita sa la Timișoara.

Ordinul de ministru cu privire la planul de măsuri și lista unităților sanitare COVID-19 din faza I și II a fost publicat în Monitorul Oficial și totodată a fost aprobată și decizia de suplimentare a numărului de paturi pentru Spitalul de Boli Infecțioase, prin intermediul noii secții, puse la dispoziție.

„În Monitorul  Oficial 960 din 19 octombrie 2020 a fost publicat Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1791 /19 octombrie 2020 pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistență medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2. Conform acestui Ordin Secția Clinică de Recuperare Cardiovasculară devine secție exterioară a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie <<Victor Babeș>> Timișoara”, au transmis autoritățile.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Noua secție de tratare a pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 va funcționa cu un număr de 48 de paturi, dintre care 16, conectate la oxigen. Încă de săptămâna trecută, conducerea unității sanitare a anunțat că din cauza numărului crescut de pacienți nu mai sunt locuri la ATI, iar în secție, sunt ocupate aproape toate paturile. În ceea ce privește numărul total de locuri, destinate bolnavilor de coronavirus, autoritățile din Timiș nu au o evidență.

tmc 640